AU ställer ut på Lise Meitner-dagarna

lise_meitner

Under fredagen 25 november var Astronomisk Ungdoms Louise Fischer, Elias Waagaard och Frida Caballero på plats i Albanova, Stockholm, i syfte att informera om Astronomisk Ungdom och vilka möjligheter vi kan erbjuda de knappt 100 deltagarna från hela Sverige som kommit till Lise Meitner-dagarna, en helgkonferens i fysik för intresserade gymnasister.

Fullt munderade i AU-utstyrsel, med godiset ”Mars bites” och tidningen Populär Astronomi redo, marknadsfördes bland annat Rymdforskarskolan, det nylanserade Rymdstipendiet och förstås all lägerverksamhet, som lockade till sig stort intresse bland deltagarna. Uppsalafysikern Ulf Danielsson föreläste dessutom om mörk energi och strängteori. Under kvällen bjöds det sedan på galamiddag med fysikermingel, något som också gav tillfälle att berätta om AU. Stort tack alla intresserade elever och hoppas vi ses i flee AU-sammanhang! Vi ses igen nästa år Lise Meitner!

Går du på gymnasiet och är själv sugen på att delta nästa år? Kolla in deras hemsida här.

Varukorg