Den andra januari samlades rymdintresserade ungdomar från hela Sverige i Norrbottens största stad Luleå. Vid en frusen sjö i utkanten av staden sov deltagarna under tre kyliga nätter. Eftersom många av deltagarna var på sitt första läger blev det många nya ansikten för dem. I grupper döpta efter exoplaneter tävlades det i en poängjakt ända fram till sista dagen och utöver att träffa nya vänner fick deltagarna gå på föreläsningar och delta i workshops. 

Dag två åkte ungdomarna med buss till Teknikens hus på Luleås Tekniska Högskola. Förmiddagen spenderades i planetariet med en guide som visade runt bland planeter, stjärnor och svarta hål. Efter visningen fick dem gå runt bland deras utställningar som representerade olika aspekter av svensk kultur och livsstil. Teknikens hus giftshop blev också väldigt välbesökt. När lunchen hade intagits åkte ungdomarna tillbaka till kajakklubben för att lyssna på en Crash Course i ledning av Robin Djerv och Leo Norling från projektgruppen. Tanken med Crash Coursen var att förbereda inför en kommande workshop dagen därpå. Kvällen avslutades med en en introduktion till astrofoto med Marcus Wigren som följdes av en Taco-buffé och mys.

Under tredje dagen åkte deltagarna än en gång till LTU där de fick lyssna på Lars-Göran Westerberg föreläsning om solens påverkan på solsystemets planeter. Efter hans föreläsning berättade förbundsordförande Jennifer Andersson och kommunikatör Theresia Hestad om AU och hur man kan utveckla sitt rymdintresse. Theresia och Elina Arvidsson berättade sedan om deras upplevelser av Tekniksprånget och Esrange i Kiruna. Väl tillbaka på kajakklubben sattes gårdagens förberedelser i praktik då workshoppen stod på schemat vilket krävde en hel del diskussion och fantasi från alla. För att bjuda på någonting extra köptes pizza in och som för att toppa det hela dansade norrsken över stjärnhimlen. Bland rutinerade fotografer iaktogs och föreviagdes skådespelet.

Sista dagen inleddes med avslutningen av poängjakten och även en frågesport. I prispotten fanns bland annat en signerad sci-fi bok och ett antal designade plaketter. Ute vid sjön togs en gruppbild och graderna sjönk ner till nästan -30°C. Vid tre tiden avslutades lägret då de flesta började bege sig hemåt, trötta men framförallt glada!