ESO Astronomy Camp 2016

Hej alla!

Vart ska jag börja? Sista veckan av 2016 var jag på lägret ”ESO Astronomy Camp” i Italien och hade en av de bästa upplevelserna jag har haft! Vi var ca 50 deltagare runt om i hela världen, från Uruguay till Syrien och sen vidare till Norge! Temat på lägret var ”The visible and hidden universe” och det mesta av lägret låg alltså i olika typer av våglängder och spektrum.

Det var verkligen en av de roligaste veckorna jag har haft i mitt liv! Man märkte verkligen att ungdomarna här delade ett gemensamt intresse: astronomi. Jag tyckte bara det var inspirerande!

Bild: Hugo Kvanta

Många kanske skulle tycka det var jobbigt att inte fira nyår hemma med sin familj eller sina vänner, men jag kan med stor säkerhet säga att det blir minst lika kul på ESO Astronomy Camp! Jag hade en jätterolig kväll och eftersom man hann bli så nära många så blev det en riktig fest!

Bild: Hugo Kvanta

Föreläsningarna var också väldigt bra, framförallt inspirerande skulle jag vilja säga. Man behövde inte ha så stor förkunskap. Det var otroligt häftigt att få spendera kvällarna på ett observatorium eftersom det var första gången för mig! Vi observerade många stjärnor men också planeter som Venus. Sedan sparade vi datan för att vidare analysera dem dagen efter. En väldigt bra inblick på hur det skulle se ut om man väljer att rikta in sig på astronomi.

Till sist skulle jag vilja säga att jag rekommenderar alla att söka nästa år! Ni kommer inte att ångra er! Ni kommer träffa vänner från hela världen som delar samma intresse som dig – det kan inte bli bättre!

Har ni frågor så kan ni skicka dem till eleonora.svanberg@au.se så svarar jag!

Varukorg