Ansök till ESA:s ”Fly Your Satellite”-program

Går du på universitetet och arbetar med ett satellitprojekt? Nu kan du ansöka till programmet ”Fly Your Satellite!” där du får arbeta tillsammans med verksamma forskare i rymdteknik vid ESA, den Europeiska rymdorganisationen! Du och ditt team är med hela vägen från att bygga och genomföra tester till att sända upp satelliten, och ni bör ha en färdig skiss innan ni ansöker. Ansök senast 5:e mars!

Genom programmet får du möjlighet att bygga och testa en egen liten satellit som sedan utför uppdrag i omloppsbana runt jorden, med stöd från professionella rymdforskare. Just nu letar ESA efter drivna kandidater som vill vara en del av uppdraget ”Fly Your Satellite!”. Universitetsstudenter som deltar i programmet kommer att få följa skräddarsydda träningskurser och får bland annat gott om tips och stöd från specialister på ESA.

Det handlar denna gång om CubeSat, en typ av minisatelliter som används för rymdforskning, och alla team som utvecklar ett förslag till ett CubeSat-uppdrag i ett pågående universitetsprojekt kan ansöka. Se till att er design är så gott som klar och redo att färdigställas!  Det är också viktigt att er satellit kan skickas upp från ISS, den internationella rymdstationen.

Läs mer här och se de fullständiga ansökningskraven här: http://www.esa.int/Education/CubeSats_-_Fly_Your_Satellite/New_opportunity_to_Fly_Your_Satellite

Varukorg