Internationella kvinnodagen!

Låt oss fira denna dag genom att hylla alla som identifierar sig som kvinnor. Låt oss göra välden en aning jämlikare. Låt oss uppskatta alla de insatser alla kvinnor på jorden gjort, både rymdiga eller ej. 

För är det inte väldigt självklart att en kvinna är lika duktig som en man, att skicklighet inte kan bedömas gradvis utifrån en skala baserat på kön? Jag kan verkligen inte se sambandet mellan att en kvinna skulle vara en mindre framgångsrik astronaut eller astronom p.g.a. att hon är en hon. I så fall skulle hon vara mindre skicklig då männens nedlåtande syn tyngt ner henne och försämrat hennes jobb. Självklart menar jag inte att alla är lika bra på allt, alla är vi olika, utan min poäng är att man inte ska dömas utefter vad man har mellan benen (punkt). 

Här kommer ett antal frågor angående kvinnor och rymden:

 1. Vem var första kvinnan i rymden?
 2. När reste Valentina Tereshkova till rymden?
 3. Hur många kvinnor har varit i rymden, enligt NASA?
 4. Hur många av dessa har flugit för NASA?
 5. Vilken kvinna var först från U.S?
 6. Första kvinnan som kommendant på ISS?

 

 1. Valentina Tereshkova
 2. 1963, 16 juni
 3. 58
 4. 49
 5. Sally Ride
 6. Peggy Whitson

 

Varukorg