Vinn en resa till astronomiläger i Alperna!

Deltagarna vid förra årets läger av ESO Astronomy Camp.

Är du gymnasieelev mellan 16 och 18 år och vill delta i ett internationellt astronomiläger, med professionella handledare och deltagare från hela världen vid ett av de bästa observatorierna i Alperna?

Då ska du ansöka om en plats till ESO Astronomy Camp 2017! European Southern Observatory (ESO) anordnar för femte året i rad det högst eftertraktade ESO Astronomy Camp vid Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley (OAVdA), Italien, som i år kommer att ha temat Distances in the Universe. På programmet står många utflykter, föreläsningar och aktiviteter, inklusive traditionellt italienskt nyårsfirande.

Lägret kommer att äga rum tisdag 26 december 2017 till måndag 1 januari 2018. För att ansöka ska du skicka in en tre minuter lång video på engelska, med en presentation kring temat ”I would like to invent/discover …, because …” Ansökan ska vara inskickad senast 11 oktober 2017, och mer information om vad ansökan ska innehålla finns på arrangören Sterrenlabs officiella hemsida. Svenska Astronomiska Sällskapet sponsrar en svensk deltagare med ett heltäckande resestipendium, och kommer att kontakta svenska stipendiater för ytterligare information efter sista ansökningsdag.

Läs gärna mer om förra årets upplaga av lägret i de svenska deltagarnas reseberättelser.

Varukorg