Vill ditt barn träffa en rymdforskare och vara med i en häftig tidningsartikel om Mars?

Snart kanske de allra första rymdresorna som tar människor till Mars blir verklighet, och kanske kommer dagens barn i grundskolan att få chansen att vara bland de första människorna som sätter fötterna på den röda planeten! Nu har alla barn mellan 9-12 år chansen att få träffa en rymdforskare och ställa sina frågor om den häftiga planeten Mars, samt vara med i en lika spännande artikel i SvD Junior i januari! Intresseanmäl ditt barn senast 20/12.

SvD Junior är Svenska Dagbladets nyhetstidning för barn och unga. I januari kommer de att skriva en artikel om Mars-resor med vinkeln ”Kommer du att kunna åka till Mars när du blir vuxen?”. Vi söker nu två rymdintresserade barn, en tjej och en kille i åldern 9-12 år, som tycker att Marsresor låter spännande. Barnen kommer att få träffa och ställa sina egna frågor till rymdforskaren Magnus Näslund, forskare på Institutionen för astronomi vid Stockholms universitet, och medverka i SvD Juniors tidningsartikel.

Mötet med forskaren kommer att äga rum tisdag 9/1 klockan 16 eller onsdag 10/1 klockan 16 i Stockholm. Alla barn med en nyfikenhet eller intresse för rymden är välkomna att lämna intresseanmälan nedan senast 20/12 så återkommer vi med mer information. Det krävs inga förkunskaper om rymden eller Mars, utan barnen ska ha roligt och få chansen att ställa de frågor de alltid undrat om rymden. De barn som får chansen att delta förbereder några frågor att ställa till forskaren. Det enda som är viktigt att tänka på innan du intresseanmäler ditt barn är att barnet ska våga prata med forskaren; dvs vara pratglad och våga prata med nya människor.

Intresseanmäl ditt barn via detta formulär senast 20/12.

Tveka inte att kontakta Astronomisk Ungdoms kansli på kansli@au.se eller 070 – 000 90 56 om du har några frågor. 

Varukorg