LÄGER LÄGER LÄGER

JAG HAR ANORDNAT MITT FÖRSTA LÄÄÄÄGER!!!! (med ”lite” hjälp förstås *vink Scott och Robin…) Vad ska man säga? Det var sjukt roligt. ROLIGT. Ja, sådär som jag hoppades att det skulle vara. Lägerverksamheten är trots allt en vital del av AU och efter att ha gått på några stycken tyckte jag att det var dags att hjälpa till med att genomföra ett.

Så om du läser detta nu och har funderat på att anordna ett läger:
1) Gör det!
2) Planera överdrivet noga

I mina ögon var det bästa med lägret deltagarna. Det var en sådan skön stämning mellan alla att jag då och då önskade att jag vore deltagare och hade haft mer tid till att lära känna alla. Gruvan var också en cool höjdpunkt. Liksom, vi åkte 300 m ner i marken sittandes i en buss, bara sådär. Coolt. Ett stort plus var guiden, en skön man som hade bytt sitt yrke som dykinstruktör på Maldiverna för ett gruvarbete i Kiruna… Och så var ju mina ”kollegor” dessutom söta och maten god, vad mer kan man begära?

Jag vill även tacka alla deltagare för den fina feedbacken, det betyder oerhört mycket att veta att ni uppskattade lägret. <3

Att planera ett läger tog sin lilla tid och mycket gick allt snett, men det är otroligt roligt iallafall. Jag skulle beskriva det som en miniresa: ibland kör man fel helt enkelt. Självklart behövde vi lägga ner mycket jobb men det var det värt med tanke det vi fick ut av det hela. När det kommer till erfarenheter som denna gör man inte det endast och så är det över lika snabbt som det hände, utan man kommer reflektera över hur det gick och varför det gick som det gjorde länge. Det kanske låter konstigt, fast när jag nu i framtiden kommer planera något kommer jag definitivt tänka tillbaka på detta läger. Såsom med att söka bidrag, vart ska man börja? När vi skulle söka bidrag kom vi fram till att google och bibliotek var våra bästa källor, samt sponsring/rabatter från affärer. Det är ett stort tips från oss när man ska arrangera event som läger, att när du handlar någonstans, se till att fråga om affären kan ge er något erbjudande då ni kommer från en ideell ungdomsförening. 

Jag vill även passa på att dela med mig av MASSOR med bilder från lägret. Om du vill veta mer om aktiviteterna, tryck här!

Återigen, tack till alla som gjorde denna upplevelse fantastisk!

(Robin och Scott; ni är bäst! <3)

Varukorg