Programmera med SIRIUS!

Hej alla medlemmar, ni är inbjudna till en eftermiddag om programmering och celest mekanik!

Vi kommer att lära oss hur man simulerar en satellits omloppsbana runt jorden genom att använda programmet GNU Octave. Vi kommer att använda oss av Newtons gravitationslag och numerisk integration, men om du inte vet vad det är, är det okej! Det kommer att finnas mycket hjälp till hands och vi kommer att arbeta tillsammans.

Ta med din egen laptop för denna workshop. Du behöver ladda ner och installera GNU Octave (det är gratis!) från följande sida: https://www.gnu.org/software/octave/ Om du inte har möjlighet att göra detta, så behöver du kontakta oss, så hittar vi en lösning!

Workshopen håller hus den 17/02 kl 13.20-17.30 i Unga Forskare Stockholms lokaler på Polhemsgatan 38.

Vi bjuder på fika och snacks under dagen! Om ni har några frågor är det bara att kommentera eller skicka dem till sirius@au.se

Rymdiga hälsningar,
Styrelsen

Varukorg