PRESSMEDDELANDE: Nya Styrelsen

Unga Science Fiction -Sällskapet har fått förstärkning under årsmötet i form av nya eldsjälar som vill ta över stafettpinnen och fortsätta driva föreningens framåt.Unga Science Fiction- Sällskapet består av ett dynamiskt och flexibelt team där den personliga utvecklingen för varje teammedlem står i fokus. Därför är det alltid särskilt roligt när personer i teamet kan hitta nya roller och utmaningar inom organisationen. Vi känner oss stolta och glada att starta året med den nya styrelse som ska vara med och leda organisationen framåt.

Saga Hannson har tagit över rollen som ordförande efter Linda- Maria Badea, och fortsätter därmed arbetet att driva föreningen mot dess syfte och mål samt operativt ansvara för det dagliga arbetet genom att leda övriga styrelsemedlemmar, samt är även den yttersta representationen av organisationen utåt. Johanna har axlat rollen som kassör efter Saga och ansvarar för att hålla uppsikt över föreningens kassahändelser. Frida Caballero stannar ännu ett år i styrelsen som kommunikatör och hoppas kunna lyfta USFS synlighet än mer i traditionella såväl som sociala medier. Styrelsen får nytillskott i form av Rebecka Mähring som USFS nya sekreterare, där hennes huvuduppgifter är att hålla koll på aktiviteter och framställa protokoll, dagordningar samt skriva verksamhetsberättelse och verksamhetsplan för föreningen. Sekreteraren är också ansvarig för föreningens övergripande kommunikation och att innehåll på Unga Science Fiction – Sällskapet sprids på ett bra sätt medialt, samt och författandet av pressreleaser, rekryteringsannonser och debattartiklar tillsammans med kommunikationsansvarig.

      Saga Hannson är taggad för att arbeta med strategisk och operativ planering med styrelsen samt verka som länken däremellan. Att vara ordförande för USFS syftar till att ha en övergripande koll över respektive område och skapa rätt förutsättningar för Styrelsen.  Saga är en mattespets och går andra året på gymnasiet i Lund. Hennes vardag variera från att dansa balett till att spela elbas. Saga är en av grundarna för USFS och varit aktiv i Astronomisk ungdom sedan 2015.
”Det bästa med att driva föreningen är att få umgås med likasinnade människor och all den nya SF-en man upptäcker genom dem!” – Saga

 

 

RebeckaRebecka pluggar naturvetenskapsprogrammet på Viktor Rydberg Gymnasium, Odenplan. Att bli forskare en dag är hennes mål, och hon är mycket passionerad när det kommer till matematik och astrofysik. Hon läser omkring 150-200 böcker/år, där största delen är SF, vetenskap och fantasy, samt är mycket förtjust i gamla filmer, i synnerhet gangsterfilmer, jidaigeki-eran, och cheesy sf med dåliga specialeffekter. Hon valde att engagera sig i USFS för att hon gillar föreningslivet, och har många idéer för vad en SF-förening kan göra. Rebecka är mycket energisk och strukturerad, vilket gör att hon passar perfekt för rollen som sekreterare.
”Gillar sf och har många idéer för vad en sådan förening kan göra. Ser fram emot att arbeta tillsammans med den nya styrelsen och träffa alla medlemmar ” – Rebecka

 

Frida

Frida Caballero, 22 år gammal från Upplands Väsby. Frida läste teknikprogrammet i gymnasiet där hon kombinerade två programfördjupningar: ingenjör- och programmeringspåret. Därtill fick hon upp ögonen för civilingenjörsyrket. Hon kände snabbt att inriktningen som hon pluggar idag ,tillförlitliga flyg- och rymdsystem, skulle passa perfekt då hon ville ha element av matematik, fysik, programmering tillsammans med rymdsystem. Hennes intresse för science fiction fick henne att vilja grunda USFS tillsammans med tre andra aktiva.
”Det bästa med föreningen är man får möjligheten att vara med likasinnade personer. Jag tycker också att USFS är en rätt cool organisation med rätt fokus .” – Frida 

 

Johanna, 21 år gammal från Huddinge. Nyfikenheten på andra människor och kulturer har fyllt bagaget med att bosatta sig i Australien. Hon är en av grundarna till USFS och är nu kassör för föreningen där hon ansvarar för föreningens ekonomi. Hon valde att engagera sig i Unga Science Fiction – Sällskapet för att hon älskar SF, både i film och bokform, men mest för att hon tyckte Astronomisk Ungdom behövde en tema förening som USFS.
”Föreningen är för dig som vill få tips om och diskutera sci-fi med andra nördar” – Johanna

 

 

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Linda- Maria Badea och Mellwin Omma för deras engagemang i organisationen, och vi önskar dem stort lycka till framöver.

Hälsningar
Frida Caballero, kommunikatör

Unga Science Fiction Sällskapet
”Vårt syfte är att föra samman science fiction-intresserade unga i Sverige, och främja Sveriges unga science fiction-fandom. Föreningen har särskild fokus på science fiction med rymdtema”

Varukorg