Ansök till rymdkurs i Österrike i sommar

Du har väl inte missat att söka till Summer School Alpbach 2018? Det är en 10 dagar lång sommarforskarskola för universitetsstudenter som går av stapeln i vackra Alpbach i Österrike. Designa en rymdmission tillsammans med andra forsknings- och ingenjörsstudenter från hela Europa! Läs mer här och ansök senast 31:a mars. 

Summer School Alpbach är en 10-dagars sommarkurs för teknik- och naturvetenskapsstudenter från hela Europa. Under programmet får deltagarna lära sig mer om rymdteknik och utforskning av Solsystemet med ett speciellt tema. Årets tema är ”Sample return mission from small Solar System bodies”, och i fyra lag om 15 personer kommer deltagarna att få ta del av aktuell forskning och designa en egen rymdmission till någon av solsystemets mindre kroppar.

Summer School Alpbach arrangeras av ESA och Aeronautics and Space Agency of FFG. Den svenska Rymdstyrelsen kan bevilja bidrag för svenska studenter – du ansöker om bidrag genom att skicka ett personligt brev till Rymdstyrelsen där du berättar om dig själv och dina forskarintressen senast 31:a ars. För att ansöka till Alpbach Summer School ska du också fylla i ett ansökningsformulär och bifoga ett rekommendationsbrev från en handledare eller universitetsprofessor. Läs mer om hur du ansöker hos Rymdstyrelsen här. Mer information om Summer School Alpbach och deras ansökningsformulär hittar du här.

Summer School Alpbach-deltagare 2017. Skymtar du den svenska flaggan?
Varukorg