Skicka stipendiater till Knut Lundmark-dagarna 2018

Den 6-7:e april 2018 är det premiär för Knut Lundmark-dagarna på AlbaNova i Stockholm! Knut Lundmark-dagarna är årliga inspirationsdagar i astronomi och rymdteknik för fysik- och teknikintresserade gymnasieelever. Dagarna syftar till att inspirera och utmana deltagarna och varje gymnasieskola har möjlighet att skicka 1-2 stipendiater. Anmäl din skola senast 28:e mars!

Program
Under Knut Lundmark-dagarna får eleverna ta del av innehållsrika föreläsningar och laborationer inom astronomi och rymdteknik, där teori och praktik varvas för att utmana eleverna och fördjupa deras kunskaper i fysik och teknik. Eleverna får också en god inblick i utbildnings- och yrkesmöjligheter med anknytning till rymden. Under programmet får eleverna dessutom träffa andra fysik- och teknikintresserade gymnasieelever, samtidigt som de får chansen att möta forskare och ingenjörer inom astronomi och rymdteknik i givande samtal och diskussioner. Fredagskvällen avslutas med en finare middag där festlig klädsel uppmuntras för de som vill.

Programmet ger eleverna:

  • Inblick i aktuell forskning inom astronomi och rymdteknik, inklusive den moderna astronomins genombrott inom fysiken
  • Översikt över svensk rymdindustri
  • Information och inspiration kring tekniska och naturvetenskapliga utbildnings- och yrkesmöjligheter med anknytning till rymden
  • Insikt i fysikens bredd och roll i samhället och kunskap om värdet av goda kunskaper i fysik och teknik, med utgångspunkt i astronomi och rymdteknik
  • Möten med förebilder från universitet och näringsliv
  • Möjligheter till nya vänskaper och kontakter med likasinnade ungdomar från hela Sverige

Vem kan delta?
Knut Lundmark-dagarna riktar sig till elever på gymnasieskolans tekniska och naturvetenskapliga program. Varje skola ges möjlighet att skicka två stipendiater, gärna en kille och en tjej Konferensen riktar sig till de elever som uppvisar stort intresse inom fysik eller teknik, i synnerhet elever med nyfikenhet för astronomi och rymdteknik.

Du som lärare kan läsa mer om programmet och anmäla din skola här. Är du elev? Här hittar du ett brev som du kan skriva ut och ge din lärare eller rektor för att tipsa din skola om att skicka stipendiater!

Varukorg