Space Generation Advisory Council

Astronomisk Ungdom verkar inom Sverige med att främja intresset för rymden bland unga, påverka politiken på rymdområdet, vara ett nätverk för unga rymdintresserade, och mycket annat. Men vad finns internationellt? Ett sådant nätverk är Space Generation Advisory Council, SGAC, och i det här inlägget skriver de två nuvarande svenska kontaktpersonerna Hannah Petersson och Terese Svensson om just SGAC, vad de gör och hur du kan gå med!

Vill du ha möjlighet att engagera dig internationellt i världens största organisation för studenter och unga inom rymd? Vi jobbar med allt från att rådge FN i rymdfrågor till att anordna konferenser, workshops och analoga rymduppdrag! Att bli medlem i Space Generation Advisory Council är helt gratis och man kan vara hur passiv eller aktiv man vill. Mer information om organisationen och hur man blir medlem kan hittas på vår hemsida och vid frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss svenska kontaktpersoner genom att mejla till hannah.petersson@spacegeneration.org och terese.svensson@spacegeneration.org. Gå också med i vår svenska facebookgrupp!

/Hannah & Terese

Varukorg