Inbjudan till Sweden-Japan Space Conference

Hur får man allmänheten att bli intresserad av vetenskap?

En mycket viktig med svår fråga, speciellt när allt fler människor uppvisar tecken på faktaresistens. Ett sätt är genom rymden, som fascinerat människan genom alla tider och har en unik förmåga att fånga vårt intresse för naturvetenskap och teknik. Men hur sprider man rymden till samhället på bästa sätt?

I år firar Japan och Sverige 150 år av diplomatiska relationer. Ett område där båda länderna har ett nära samarbete är just forskning i rymden. Den 8:e oktober kommer det hållas en konferens med temat Sparkling interest in science through space i Stockholm om vetenskapens och rymdens roll i samhället.

Till konferensen kommer två astronauter, Dr. Chiaki Mukai, Japans första kvinnliga astronaut och Prof. Christer Fuglesang, för att diskutera just denna fråga. På schemat finns även en paneldiskussion, där bland annat Anna Rathsman, generaldirektör för Rymdstyrelsen, Yoshifumi Saito, professor vid Japanska rymdmyndigheten JAXA, samt AU:s egna förbundsordförande Måns Holmberg, kommer att delta.

När? 8 oktober 13:00 – 17:00

Var? IVA’s Konferenscenter, Grev Turegatan 16 Stockholm

Vem? Alla är varmt välkomna! Anmäl er via formuläret under!

Vill du gärna delta, men har inte möjlighet att infinna dig på plats? Då har du tur! Eventet livesänds via denna länk. Du som deltar via livesändingen kan också ställa en fråga! Filma dig själv när du ställer frågan och skicka videon till kansli@au.se, så kan din fråga spelas upp och besvaras under konferensen.

 

Anmälan är stängd

Varukorg