2018: Megahelg med rymd

Succén från 2016 fortsätter; Megahelg Rymd! Upplev en hel helg på Tekniska museet i Stockholm med rymden i fokus. Följ med på ett rymdäventyr, gå på rymdpromenader och ta del av aktuell rymdforskning!

 I samband med Astronomins dag och natt anordnar Tekniska museet i Stockholm en MegaHelg den 29 – 30 september med rymdtema! Hela museet kommer vara proppfullt med roliga rymdaktiviteter och vara öppet för allmänheten mellan kl. 10:00 och 17:00 under både lördagen och söndagen. Självklart kommer Astronomisk Ungdom att vara på plats för att hålla och delta i olika aktiviteter. Rymdhelgen riktar sig till barn och unga mellan 4 och 15 år, samt till den breda allmänheten. Kom till Tekniska Museet och träffa andra medlemmar från Astronomisk Ungdom, och ta del av en helg fullspäckad med rymdaktiviteter!

I Astronomisk Ungdoms del av evenemanget innefattar många roliga workshops för rymdfantaster i alla åldrar! De yngsta är välkomna att bygga egna kometer, medan de lite äldre kan komma och skjuta upp egna raketer med Kerbal Space Program! Ta tillfället i akt och lär dig något nytt, möt nya människor och ha kul!

Dessutom hålls föreläsningar och experiment på astronomi huset i Lund! Lyssna på forskares syn på jorden, mars, kratrar och mycket mer! Utöver det finns även en vacker konstutställning med universum som motiv. Evenemanget börjar 17:00 och slutar vid 22:00 med observationer om vädret håller!

Vi kommer att ha många AU-representanter på plats både i Lund och Stockholm, så missa inte chansen att lära dig mer om rymden och ställa frågor om vårt förbund under årets roligaste rymdhelg

Varukorg