MEGAHELG RYMD!

ST: Vinnarna av tipspromenaden visar upp sina priser.
ST: En tävlande i tipspromenaden lämnar in sina svar till AUs bord. Framför står priserna.

Nu är ännu en vecka avklarad och jag kan äntligen sätta mig ner för att skriva. Om vad? Om Astronomins dag och natt såklart!

I helgen som var engagerades många roliga aktiviteter runt om i landet under Astronomins dag och natt, en helg tillägnad rymden och alla vi som bor i och uppskattar den. För varför skulle vi inte tycka att rymden är intressant om vi ändå bor i den?

Hur som helst var bland annat SIRIUS på Tekniska museet som under helgen lade sitt fokus på rymden. Där höll vi tre olika aktiviteter och de aktiviteterna var pyssel, tipspromenad och Kerbal Space Program.

I vår pysselhörna byggde vi kometer av bland annat flörtkulor, blompinnar och folie, till de vackra kometsvansarna använde vi oss av färgglatt papper!
Tipspromenaden gick ut på 12 frågor,-och en utslagsfråga, om rymden. De handlade om allt från astronauter till exoplaneter, och för att vara ärlig visste jag själv inte alla svaren och måste erkänna att jag inte skulle ha en chans till att vinna något av våra härliga priser! Jajamensan, för priser hade vi tack vare Playmobil och deras nya rymdkollektion som kommer ut till jul, missade du därför chansen att vinna ett av de fina priserna behöver du inte vänta länge tills du kan köpa ett av dem själv.
Sist men inte minst hade vi Kerbal Space Program, ett jätteroligt spel där man får skjuta upp sina egna raketer och, förhoppningsvis, tillochmed landa på månen! Detta lockade så många nyfikna barn,-och en och annan förälder, att det blev för dem att skynda sig till oss och skriva ner sig på anmälningslistan.

ST: Barn syns i profil spela (KSP) på datorer.

Vår helg på tekniska museet var så rolig att den dessvärre snabbt tog slut, men ledsna ska vi inte vara för det, nästa år kommer garanterat bli lika rolig om inte bättre! Tills dess fortsätter SIRIUS och Astronomisk Ungdom att engagera oss och ha fler roliga aktiviteter, för vet du vad? För oss är det Astronomins dag och natt varje dag (och natt).

Text: Emanuel HS

Bild: Oscar Larsson

 

Varukorg