Har du drömt om att färdas bland stjärnorna? Resa till mars? Upptäcka vad som finns vid galaxens mitt och yttersta? Nu har du chansen att utbildas till OpenSpace pilot och färdas runt i Universum! 

OpenSpace är ett öppet interaktivt visualisering program utformat för att visualisera hela kända universum och porträttera de pågående arbetet för att utforska kosmos! Grundat av bland annat NASA ger OpenSpace den senaste visuella datan om kosmos till allmänheten. Genom OpenSpace kan man genomföra en interaktiv och dynamisk presentation baserat på data från observationer, simuleringar från rymduppdrag!

Den 20 maj kl 18 kommer Astronomisk Ungdom att hålla en utbildning tillsammans med Visualiseringscenter C! Utbildningen kommer att hållas i Stockholm och ge kunskaper kring OpenSpace och hur man använder det! Efter utbildningen kan du skapa dina egna rymdresor, hålla häftiga presentationer och utforska universum!

Utbildningen är helt gratis! Allt som krävs är att du har med dig en dator med programmet nedladdat! OpenSpace kan du ladda ned gratis via denna sida! Grundläggande kunskaper inom programmering är en fördel! Ta chansen att lära dig ett unikt program tillsammans med en föreläsare som svarar på alla dina frågor! Platserna är få och begränsade, så om du är intresserad, se till att anmäla dig via formuläret under!