Almedalen – ett rymdpolitiskt läger

Var med, påverka och gör skillnad!

I sommar kommer Astronomisk Ungdom att besöka Almedalsveckan på Gotland för att prata med politiker och allmänheten om varför det är viktigt att satsa på rymden! När den nya rymdstrategin arbetades fram var Astronomisk Ungdom med och skickade in sina rymdpolitiska ståndpunkter, varav några kom med i den nya strategin! Under sommaren 2019 planerar vi göra skillnad igen, genom att utifrån Astronomisk Ungdoms idéprogram som framarbetats under årsmöten lyfta förbundets rymdpolitiska åsikter. Känner du att du är en intresserad medlem som är sugen på att representera Astronomisk Ungdom, knyta kontakter och göra en skillnad för Sveriges rymdbransch? Då är detta ett event du inte vill missa! Anmäl dig senast den 1 juni!

Vem kan delta
Resan riktar sig mot alla som har ett intresse av rymd, politik eller båda! Det krävs inga förkunskaper inom astronomi, rymd eller politik för att kunna delta. Fördel är om man är bekant med Astronomisk Ungdoms idéprogram! Om man inte ännu är det kan man sätta sig in i det innan man åker! Alla som är 15 år eller äldre och medlem i Astronomisk Ungdom kan delta i lägret! Syftet med resan är att lära sig mer om rymdpolitik, rymdfart och påverka en svenska rymdpolitiken!

Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter, så försöker vi hitta en lösning!

Boende
Boendet kommer att vara i tre salar hos Solbergaskolan i Visby. Vi kommer att sova på golv så det är viktigt att ni även tar med liggunderlag eller madrass. Det kommer att finnas toaletter, samt duschar. Adressen är Kung Magnus väg 4, 621 45 Visby. Vi kommer tillsammans att ta färjan över till Gotland, och ta oss till boendet.

Gotlandsfärjan kollektivt
Tillsammans kommer vi att ta färjan över till Gotland från Nynäshamn. Resan till Nynäshamn får man själv stå för. SJ, SL och SAS har ungdomsbiljetter, samt Norwegian har ungdomspriser med rabattkoden UNDER26. Från Stockholm C finns flera alternativ, det enklast att åka pendeltåg till Nynäshamn. Från färjan tar vi oss tillsammans till skolan.

Pris
För 300 kr tar vi dig från Nynäshamn, ordnar boende och frukost från 30e juni till 3e juli och står för aktiviteter. Lunch och middag är till självkostnadspris!

Anmäl dig senast den 1:a juni!
Har du några frågor eller funderingar kring resan till Almedalen? Tveka inte att kontakta Almedalens projektgrupp för resan på almedalen@au.se så hjälper vi dig.

[formuläret har tagits bort]

Varukorg