Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 3

TJA TJA BLOGGEN!
Idag har vi på Rymdforskarskolan kodat Arduinos där vi har lärt oss styra lampors färger, toningar, blinkningar med mera.
Vi fick även lyssna på en föreläsning från den ”svenska Elon Musk”, Per-Erik Atterwall. Under eftermiddagen lärde vi oss att kalibrera bilder från en  CCD-kamera och reducera data m.h.a python för att få fram en skarp bild på en nebulosa. Dagen har varit väldigt kul och lärorik och just nu är alla väldigt glada såhär kvällstid efter en god och välsmakande pastasallad. Det vi tar med oss från idag är nya kunskaper kring rymden, programmering och
datareducering, samt två intressanta citat från vår alldeles egna Elon.

-Varför startade du upp det här rymdprogrammet?
-”Det är ju kul…”
och dagens andra citat; när vi frågade Per-Erik om hans syn på rymdskrot och en potentiell
crash med 3U-satelliten,
-”Så där får man ju inte tänka.”

Hoppas ni alla har en rolig kväll, vi får roa oss med att vika pappersflygplan, och vi landsatte faktiskt den första masken på en främmande himlakropp. MED EN MJUK LANDNING! Kom ihåg att söka till Rymdforskarskolan nästa år, ni kommer inte att ångra det, och så hörs vi igen någon gång nästa
vecka.
/ mÅns maskar (Emilia, Hampus, Sara, Klara, Emma, Albin, Oskar)

Varukorg