Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 4

Godmiddag världen!

Idag hade vi en väldigt händelserik dag. Det började med att handledarna väckte oss med en härlig låt som vanligt, efter det förberedd vi oss inför dagen med god frukost. Därefter begav vi oss till AlbaNova för en föreläsning om solväder framförd av ingen mindre än vår egna projektledare Moa Skan. Föreläsningen var väldigt intressant och väckte många tankar och diskussioner. Efter det inledde vi årets midsommar med härlig uteservering, Vi dansade även runt vår egen variant av midsommarstången (planeten Venus  vid Vetenskapens Hus;) och sjöng såklart våra egna varianter på de klassiska midsommarsångerna

Efter vårt härliga midsommarfirande började vi med roliga men utmanande laborationer om Merkurius kratrar  där vi fick analysera riktiga bilder på planeten från NASA. Den andra labben handlade om sensorer med Arduino där vi lärde oss mäta acceleration, fukt, temperatur och att spara data på SD-kort. Kvällen avundades med att vi gick till observatorielunden där förbundet har sitt kansli!. Väl på plats kollade vi på filmen 2001: A Space Odyssey och förtärde pizza.. Efter den långa lärorika samt händelserika dagen var vi helt utmattade och fyllda av ny lärdom och kunskaper. Snipp snapp snut så var dagen slut.

Glad Midsommar!

// Hasti, Lin-na, Viktor, Sara & Sebastian :)

Varukorg