Rymdforskarskolan 2019 i Stockholm – dag 5

Denna lördagsmorgon fick herrskapet en angenäm sovmorgon till klockan nio. Dagen började dagen med en spännande rymdolympiad där vi fick röra på oss och leka lekar som gick ut på att då i våra handledargrupper skulle fly från marsianer som tillfångatagit oss. Efter lunch åkte vi till AlbaNova och blev introducerade till det projekt vi ska genomföra under resten av upplagan, CanSat (burksatellit). Projektet går ut på vi i grupper om fyra ska skicka upp en satellit som ska undersöka något fysikaliskt fenomen med en raket cirka 100-300 meter upp i troposfären. Varje grupp får välja vad de vill undersöka givet de sensorer som finns tillgängliga. Dagen avslutades med filmvisning av Contact som är baserad på Carl Sagans bok med samma namn.
Xoxo RFS* (Alexander, Anna, Elin, Åsa, Vilgot, Gusten, Sofia)

Varukorg