Rymdforskarskolan 2019 i Göteborg – dag 5

Greetings, Fellow Earthlings!

Äntligen fick vi vår efterlängtade sovmorgon (till 8.30) efter en vecka med tidiga morgnar.
agen började officiellt med Rymdolympiaden, en slags femkamp mellan handledargrupperna. Vi hade blivit tillfångatagna av några Marsianer efter att ha kraschat på deras planet, och nu behövde vi utföra några samarbetsövningar för att ta oss hem levande igen. Som förväntat dog vår handledargrupp brutalt (sorry för ännu en förlust Carl, men du borde ha vant dig vid det här laget), men trots förlusten var det skönt att få röra på sig efter flera stillasittande dagar. Efter en högintensiv flykt från arga marsianer (rymdolympiaden) överraskade handledarna oss med thaibuffé på restaurang. Det var en höjdare!

Efter mättad mage och ytterligare en programmeringslabb introducerades vi äntligen till CanSat. CanSat är ett projekt som går ut på att bygga och programmera en egen satellit, som senare i programmet ska presenteras inför en jury och som förhoppningsvis kommer kamma hem en VIP-biljett till stratosfären med en stratosfärisk ballong. Alla är riktigt taggade på detta! Efter att alla grupper hade delats in och börjat brainstorma idéer bjöd handledarna oss på hemlagad kvällsmat och vi avslutade dagen med Contact, en Carl Sagan-inspererad film som väckte många tankar och funderingar hos oss. Men nu är klockan mycket och vi kan behöva vår sömn och därför avslutar vi med några vackra ord av Carl Sagan:

”Somewhere, something incredible is waiting to be known”

Fly Safe

// Emilia, Emma, Alizia, Anton, Axel

Varukorg