Hälsningar från Rymdlägret 2019

Den 8-9 augusti var det dags för sommarens efterlängtade Rymdläger! Detta år hölls lägret på Ven och det var ett gäng förväntansfulla barn som möttes upp i Landskrona för att ta båten över till Tycho Brahes ö. Projektledare Sara ger oss en berättelse om hur lägret var!

Lägret inleddes med en samling av barn och deras föräldrar vid färjan i Landskrona. Efter att barnen hade fått hälsa på varandra och börjat hitta kompisar tog vi färjan över till Ven, Tycho Brahes ö. Efter lunch och installering i tältet där vi skulle sova, påbörjades jakten efter rymdskatten! Deltagarna fick leka rymdrelaterade lekar som “moonwalk” och “kom alla mina små astronauter”, dessa blev succé hos barnen!

Efter en mysig middag var det dags för föreläsning. Föreläsningen handlade om månens olika faser, månförmörkelser och solförmörkelser. Deltagarna fick själv vara med och hjälpa till under föreläsningen samt fick agera som månen, jorden och solen. Föreläsningen var uppskattad av både deltagare och föräldrar!

Dagen därpå var det dags att besöka Tycho Brahe-museet. Efter en stadig frukost och packade lunchlådor lyssnade vi på rymdig musik medan vi vandrade genom skog och ängar. Museet var otroligt vackert och lärorikt! Vi fick bland annat leka i lekplatsen, titta runt i museet samt gå in i observatoriet och se på en häftig ljusshow. Efter att ha lärt oss mer om Tycho Brahes liv och arbete var det tyvärr dags att bege sig tillbaka mot färjorna. Glada deltagare och ledare kramades hejdå och lägret avslutades.

Det var fantastiskt roligt att arrangera lägret då vi ledare kände att vi fick så mycket tillbaka! Barnen var tacksamma, nyfikna, glada och kamratliga vilket bidrog till den härliga AU-känslan som råder på de flesta av Astronomisk Ungdoms läger. Tack alla barn och föräldrar som deltog!

Hälsningar från projektledare Sara

Varukorg