AU:s nya kansli invigdes under Astronomins dag och natt 2019

Den 28 september gick Astronomins dag och natt av stapeln runt om i Sverige. Astronomisk Ungdom tog tillfället i akt och bjöd in till invigning av det nya kansliet i Stockholms gamla observatorium. I firandet deltog delar av förbundsstyrelsen, kansliet, medlemmar och gäster.

Astronomisk Ungdom innehar, sedan början på 2019, sitt kansli i Stockholms gamla observatorium på Drottninggatan 120. Observatoriet byggdes av Kungliga Vetenskapsakademien som deras första byggnad, och färdigställdes år 1753. Det utgjorde högkvarteret för Stockholms professionella astronomer ända fram till 1931, då de flyttade ut till Saltsjöbaden då ljusföroreningarna inne i stan blivit för kraftiga och instrumenten föråldrade.

I samband med Astronomins dag och natt, som samlar astronomi-evenemang runt om i Sverige ett tillfälle, så passade AU på att bjuda in alla medlemmar till öppet hus på observatoriet för att äntligen inviga de nya kanslilokalerna. Under invigningen klippte vår ständige sekreterare Louise Drevinger det röda bandet, och därefter bjöds det på pommac, frukt, kakor och annat gott för att fira den historiska händelsen.

Stort tack till alla som kom och firade med oss!

Planer för framtiden smids.

Cornelia konstaterar att skrivaren fungerar!

Vår ständige sekreterare Louise Drevinger fick äran att klippa bandet.

Hurra! Stockholms gamla observatorium är vårt!
Varukorg