Har vi åkt till Mars än?

Nu kan du äntligen sluta leta efter den optimala rymdpodden! I ledning av Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson får du som lyssnare hänga med på resor mellan planeter och stjärnor, med ett slutgiltigt mål: Mars! Podcasten heter Har Vi åkt till Mars Än? och finns att lyssna på där ”poddar” finns. 

Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson bygger upp sin podcast genom att ställa en övergripande fråga till experter i respektive ämne, varje avsnitt, med förhoppningen att i slutändan svara på titeln: Har vi åkt till Mars än?. Det första avsnittet släpptes i februari 2019 och där får vi träffa ingen mindre än Jessica Meir, den första svenska kvinnan i rymden, och Johan Köhler, från Rymdstyrelsen. Idag finns 9 avsnitt, alla med olika intressanta vinklar på kommande Mars-resor.

Personligen tycker jag att deras struktur är mycket intressant, då varje avsnitt inleds med en kort summering av vad som hänt i ”rymden” den senaste tiden, och sedan är det en övergång till själva frågeställningen. Det som får podcasten att inte kännas varken för lång eller för kort, tycker jag, är att den delas upp i dessa mindre delar: rymdnyheter, en intervju och en andra intervju, med korta mellanrum. Det är spännande att få höra hur olika experter tycker och tänker, speciellt när de har olika infallsvinklar på huvudfrågan, och det ger mer liv till materialet! Och sist med inte minst, övergångsmusiken är väldigt stämningsfull och sätter en intresseväckande ton över innehållet.

Så vad väntar du på,
– in och gilla HVÅTMÄ på Facebook: https://www.facebook.com/hvatma/ 
– och lyssna på HVTMÄ där poddar finns!! 🚀🌟

Bilder: Har vi åkt till Mars än, Facebook

 

 

Varukorg