Unga AU:are i NK:s julfilmer ”Framtidsastronauterna”

I samband med NK:s julskyltning med rymdtema och vår rymdutställning på insidan av NK:s varuhus skedde ytterligare ett samarbete mellan NK och Astronomisk Ungdom! Fem filmer spelades in med yngre AU-medlemmar, där de spekulerar fritt om framtiden.

I år är det som känt 50 år sedan människan landade på månen. Otroligt mycket har hänt sedan dess: datorer, mobiltelefoner, internet, sociala medier, nationella ungdomsförbund för rymdintresserade barn och ungdomar, etc.

Men hur kommer världen se ut om 50 år framåt i tiden? I detta spekulerar nio AU-medlemmar, i åldern 7-10 år, i korta filmklipp framtagna av NK i samarbete med Astronomisk Ungdom. Så här skriver NK själva i sitt pressmeddelande:

Vid skapandet av årets jultema har NK tagit hjälp av några verkliga rymdexperter från ungdomsförbundet Astronomisk Ungdom. Nio barn har blivit NK:s Framtidsastronauter och hjälper oss att få en bild av framtiden och vad vi kan förvänta oss att se både på jorden och i rymden. Deras framtidsspaningar finns dokumenterade på film som kan ses i NK:s sociala medier samt på en TV-skärm i varuhuset.

– Rymden inspirerar barn och unga som inget annat. Oändligheten, svarta hål, det stora äventyret, galaxer och utomjordiskt liv är exempel på saker som många funderar över. Därför vill vi att alla barn och unga ska ha möjlighet att utveckla sitt rymdintresse och lära sig mer tillsammans med andra, säger Mikael Ingemyr, generalsekreterare för Astronomisk Ungdom.

Rolig nog så skrev Göteborgs-Posten, GP, lite om samarbetet!

Här är filmklippen:

Rymdresor

 

Utomjordingar

 

Uppfinningar

 

Mat

 

Mode

 

Alla fem teman

Varukorg