Fira AU-dagen 2020 när vi fyller 8 år den 19:e augusti

Den 19:e augusti kommer alltid att vara ett speciellt datum på året för AU, för den var det datumet som vår organisation grundades! Hela historien om hur AU kom till, och hur det utvecklats sedan dess, finns att läsa på Svenska astronomiska sällskapets jubileumsblogg från 2019.

Sedan förra året firas denna dag under parollen AU-dagen, och återigen inbjuds alla medlemmar att fira denna dag på något roligt sätt. Kanske göra en rymdbakelse med en liggande åtta (symbolen för oändlighet) på? Tapas med solsystemstema där varje rätt representerar en planet i solsystemet? En tårta i form av ett cirkeldiagram som visar universums beståndsdelar (materia, mörk materia, och mörk energi)? Rita en teckning av AU:s framtida filial på Mars? Möjligheterna är stora som rymden!

Gör något roligt, fota, och lägg upp på Instagram med hashtaggen #AUdagen och tagga in vårt konto @astronomisk_ungdom!

 

Varukorg