Gratisnummer av Populär Astronomi till alla medlemmar 6-25 år!

Populär Astronomi är den svenska tidskriften för astronomi och rymdfart. Den ges ut av Svenska Astronomiska Sällskapet och ända sedan 2013 har prenumerationer den erbjudits till AU:s medlemmar i olika former. Från och med 2020 gäller en ny modell.

Redaktören Robert Cumming föreläste under AU-konferensen 2019. Hand upp betyder Ja på hans fråga om man själv läser Populär Astronomi.

Ända sedan 1920 har tidskriften Populär Astronomi givits ut i olika former och under olika namn. Det är idag den bästa tidningen för envar som är intresserad av astronomi och rymdfart, såväl svensk som internationell sådan. Tack vare god relation med vårt moderförbund, Svenska Astronomiska Sällskapet, har AU kunnat erbjuda tidningen antingen kraftigt rabatterat eller helt gratis redan från året efter AU grundades.

I takt med att AU växt så har kraven och förutsättningarna för förbundets ekonomi förändrats. Från och med i år införs en ny modell kring Populär Astronomi där alla medlemmar i åldern 6-25 år erbjuds ett gratisnummer av tidningen hem till brevlådan. Det är enkelt att ta del av erbjudandet i samband med att man, när man förnyar eller nytecknar medlemskap i någon av våra föreningar, enkelt bocka för en ruta för att indikera att man vill ha ett sådant gratisnummer. Nyligen skickades ett exemplar av nr 2/2020 (numret i mitten i bild) ut till nästan 1000 medlemmar på detta vis!

Efter att man haft god tid på sig att läsa tidningen så kommer ett brev att anlända till ens brevlåda, där man erbjuds att teckna en årsprenumeration om fyra nummer för högst förmånliga 120 kr (ordinarie pris 280 kr). Om man vill fortsätta få hem tidningen varje kvartal så betalar man helt enkelt bara in 120 kr enligt instruktionen, och om man inte önskar att teckna en prenumeration så är det bara att bortse från brevet med erbjudandet. Superenkelt och bra tycker vi!

Vi hoppas att många medlemmar ska teckna en prenumeration och läsa tidningen, för den håller verkligen hög kvalitet. Förra året fick redaktören, Robert Cumming, till och med AU:s hedersstipendium bl.a. för sitt goda arbete med tidningen. Sedan några år tillbaka ansvarar AU dessutom för ett par uppslag i tidningen, så det finns ett dedikerat ungdomsinriktat utbud i tidningen dessutom.

Om du vill ta del av erbjudandet men missat att bocka för rätt ruta när du blev medlem eller förnyade medlemskapet; maila bara till kansli@au.se!

Trevlig läsning!

Varukorg