Rymdforskarskolan 2021 i Göteborg – 10/8

Hej bloggen!

Den nionde dagen började som vanligt med att vi väcktes av ”Jag är en astronaut”. Vi gjorde oss i ordning, och gick sedan mot Chalmers. Där fick vi våra tre sista föreläsningar för denna upplaga av Rymdforskarskolan. Föreläsningarna handlade om avlägsna galaxer av Kirsten Kraiberg Knudsen, radioastronomi av Vincent Desmaris, samt om Jupiters måne Ganymedes av Maria Sundin. Det var mycket intressant, och alla föreläsare var duktiga på att förklara så att alla hängde med.

Efter en god lunch fortsatte vi jobba på det sista på våra projekt inför morgondagens presentationer. Vi fick bland annat öva på hela presentationen inför några av handledarna.

Sedan åt vi kvällsmat, och efter detta var det dags för Mikael Ingemyr, en utav Astronomisk Ungdoms grundare, att hålla en presentation om sig själv och om AU. Presentationen varade i tre timmar och en kvart, men ur min synpunkt var varje minut av den intressant. Det var mycket inspirerande att få höra om vad han har åstadkommit, samt att få tips på olika tävlingar, läger och stipendier som man kan söka till. Han berättade även om hur man kan engagera sig i AU, vilket de flesta av oss, inklusive mig själv, vill göra efter Rymdforskarskolan är slut.

Liksom alla andra dagar här var dag 9 en fantastisk dag!

MVH Lova

Varukorg