Rymdforskarskolan 2021 i Göteborg – 2/8

Utan att veta vad som väntade släpade man på sin tunga packning upp till NTI-gymnasiet där 23 andra förväntansfulla och nervösa elever väntade på en. Kort därefter ställde vi upp oss på led för att checka in i det hem som vi skulle tillbringa de kommande tio dagar, och därefter delades vi in i våra handledargrupper där vi påbörjade samarbetsövningar!

En av dessa samarbetsövningar var evolution, vilket gick ut på att utvecklas till en framtida AI genom att vinna på en oerhört skicklighetsbaserad gren, nämligen sten, sax, påse. Dessvärre var jag en av de tre som inte besatt denna skicklighet och förlorade leken genom att förbli en apa medan alla andra utvecklats till AIs. Men denna förlust tänkte jag inte på så mycket och fram mot kvällen när vi skulle tävla om vem som kunde bygga det bästa pappersflygplanet, tog jag tillfället i akt att visa på min otroliga ingenjörsförmåga. Efter långa minuters beräkning av olika vingmodellers aerodynamik kom jag fram till slutsatsen att det bästa vore att ta fram en Youtube-tutorial!

Det första kastet var relativt dåligt, och en annan handledargrupp tog ledningen. Men nu hängde allt på det andra kastet. Jag kastade högt, och det dröjde inte länge förrän pappersflygplanet nådde sin maximala altitud och accelererade ned mot Jorden. Pappersflygplanet började snurra och det såg inte bra ut, men det var då luften fick sin egen vilja, och tog tag i planet som tog vårt lag till första plats!

MVH Elliot

Varukorg