Ledarskapskurs för ideellt aktiva

Under helgen 15–17 oktober anordnades en ledarskapskurs för våra ideellt aktiva i de nationella verksamheterna. Syftet med kursen var att deltagarna skulle få träffa sina projektmedlemmar och lära sig mer om verksamhetsplanering i Astronomisk Ungdom. 

Deltagarna samlades på Älvsjö scoutkår för en social kväll med ”äggstronaut”-byggande, pizza och brädspel. Under lördagen fick deltagarna ta del av föreläsningar inom verksamhetsplanering, budgetering samt praktiska övningar inom krishantering och kommunikation. Projektgrupperna fick även möjligheten att planera sina kommande verksamheter och mingla med kanslipersonalen. Dagen avslutades med en tre-rätters middag, film- och teleskopvisning.

Söndagen inleddes med föreläsningar och diskussioner om ledarskap och inkludering. Diskussionerna var mycket givande och uppskattades både av kursledarna och deltagarna! Kursen avslutades med en föreläsning av tidigare förbundsordförande Måns Holmberg, som berättade om hans forskning kring exoplaneter.

Kansliet tackar deltagarna för en trevlig helg och hoppas att vi ses snart igen!

Varukorg