Distriktskonferens i Lund

Helgen den 27-28 november anordnade vi i Skånedistriktet vår första distriktskonferens och det blev en succé! 

Under lördagen den 27 samlades vi i Astronomihuset i Lund för att sätta igång konferensen! Det blev fokus på föreningskurser där vi bland annat pratade om hur en styrelse fungerar, hur man driver en förening, årsmöte, kommunikation med medlemmar samt hur man kan stärka relationen i en styrelse. Under hela helgen hade vi även en massa roliga utmaningar och tävlingar under tiden som bidrog med ännu mer skoj! 

Lördagen avslutades sedan på topp med en lyxig finmiddag på Elite Hotel IDEON. Under middagen bjöd vi även in några doktorander från Astronomihuset som åt tillsammans med oss. Tack till Rebecca, Nicholas och Johan som ville komma och äta med oss!

Söndagen börjades sedan men en spännande föreläsning om exoplaneter från Nicholas Borsato. Efter det avslutades tävlingen och även konferensen. Stort grattis säger vi till Isak från Polhems Astronomiska Sällskap, vinnaren av helgens tävlingar!

Helgen blev generellt mycket lyckad och vi vill tacka Polhems Astronomiska Sällskap för deras deltagande. Vi ser fram emot att göra liknande evenemang i framtiden! 

– Fanny Johansson, Skånes distriktsordförande 

Varukorg