Berättelse från Stockholmsdistriktets konferens 2023

Hallå där käraste AU:are!

I början av november arrangerade Stockholmdistriktet en distriktskonferens, den första av sitt slag! Denna konferens är ett nytt initiativ som genomförs i alla distrikt med målet att stärka kopplingen och kommunikationen mellan respektive distriktsstyrelse och dess medlemsföreningar. Denna konferens fungerade även som ett perfekt tillfälle att föreläsa de i våra medlemsföreningar om ledarskap, ideellt engagemang i AU och jättemycket annat roligt! Vi i Stockholms distriktsstyrelse fick äran att arrangera denna konferens först och det blev en stor succé!

Innan jag går in på hur den här 3-dagars konferensen gick till, vill jag tacka alla som bidragit till att göra det möjligt! Ett stort tack till de som hjälpte till med planeringen bakom kulisserna, de som höll föreläsningar/workshops och såklart ett stort tack till alla som deltog!

Konferensen pågick från fredagen den 3:e november till söndagen den 5:e november och ägde rum i Kvistabergs Observatorium. Konferensens första dag bestod av anländande deltagare med sina många bagage. De bjöds på fantastisk pizza till middag och fick ett introduktionstal av distriktsordföranden, Hasti Khodabakhshi! De flesta av deltagarna kände varandra redan från tidigare AU-evenemang, men för vissa var det deras första AU-evenemang. Trots det njöt vi alla av kvällen med skratt och samtal i väntan på att konferensen officiellt skulle dra igång följande morgon!

Efter en kväll av god vila inför konferensens andra dag, vaknade deltagarna tidigt för frukost! Vi började dagen med en mycket insiktsfull föreläsning för våra deltagare om ideellt engagemang i AU:s medlemsföreningar. Syftet med denna föreläsning var att hjälpa till att utbilda, vägleda samt inspirera framtida AU:are att ta initiativ att uppnå deras AU-mål. Efter föreläsningen bjöds det på lunch! Och på menyn stod färsk pestopasta med minimozzarella. Våra deltagare fick senare sina händer och hjärnor sysselsatta med en lysande workshop om arbete och ledarskap i samband med den tidigare nämnda föreläsningen. Både föreläsningen och workshopen arrangerades och presenterades av AU:s föreningsutvecklare, Viktor Stubbfält, som vi tackar så mycket för hans otroliga arbete!

Nästa på schemat stod ”paus” så ni kan föreställa er att vi tog en välbehövlig vila, men nej. På något sätt befann vi oss mitt i ”the bAUttle”. Två balansbollar, två ”ljussabel” av skum och två mäktiga krigare i duell. Krigarna turades om men det var en kamp som lämnade alla tittare på tå. Efter att “the bAUttle” hade svalnat hade vi en sista sak kvar att göra… vi hade den ikoniska fotleken kvar! Det var mycket spännande att se vem som skulle bli fotlekens vinnare i Stockhomdistriktet, men tyvärr var vi tvungna att utlysa stillestånd mellan de kvarstående eftersom det var dags för distriktskonferensens första externa föreläsning! Våra deltagare hade äran att lyssna på den fantastiska Benjamin Verbeek när han föreläste om de extremt fascinerande ämnen som han forskar och studerar! Deltagarna fick välja ämnen som de ville att Benjamin skulle prata om och minst sagt så var det ett väldigt inspirerande besök! Efter denna föreläsning hade vi en kort paus för fika och mingel innan vi presenterade vår andra föreläsare, AU-legenden Robin Djerv! Genom Zoom berättade Robin om hur ideellt engagemang är genom den aktiva medlemmens perspektiv. En mycket uppmuntrande föreläsning med massor av tips och tricks! Vi tackar båda våra externa föreläsare – Benjamin och Robin – så mycket!

Efter en lång dag av att jobba och spela hårt var det officiellt dags att festa hårt på finmiddagen! Vi hann såklart varva ner och göra oss förberedda inför middagen och alla såg helt astronomiskt eleganta ut, och några dök till och med upp med sina AU-medaljer! Det var verkligen en rolig middag och såklart var det en mycket god middag, vi tackar dig chef Mikael! Kvällen närmade sig sitt slut med massor av sånger och tal men våra deltagare hade fortfarande massor av energi kvar! Några klädde ut sig till ananas och grodan kermit, några bar guldhattar och jokerhattar… allt medan de spelade lite bordtennis… det var ett ganska intressant avslut på en mycket intressant dag!

Nästa morgon började vi långsamt med frukost. Snart var det dags för våra deltagare att delta i deras andra workshop som också arrangerades av Viktor Stubbfält! Workshopen avslutades långsamt med lite prat och mingel. Slutligen hade vi hemlagad tacos till lunch där vi alla fick prata och dela skratt innan vi städade, packade och begav oss ut för att ta några bilder vid kupolerna i Kvistabergs observatorium!

Sammanfattningsvis var det en oerhört lärorik, rolig och händelserik helg och vi i Stockholms distriktsstyrelse hade väldigt roligt att lära känna styrelseledamöterna i våra medlemsföreningar! Än en gång tackar vi alla er och hoppas att ni hade lika roligt som vi som arrangerade konferensen!

/ Riyam Al-Ojaimi, Vice-Ordförande för Stockholmdistriktet

Varukorg