Gastronomiläger

Anmälan till 2018 års Gastronomiläger är stängd.

Anmäl dig till AU:s Gastronomiläger 2018!

Gastronomilägret är ett astronomiläger med extra allt: extra mycket kul, extra god mat och extra lägerkänsla! Det är ett läger som riktar sig till tidigare, nuvarande och framtida ideellt aktiva medlemmar i AU eller dess medlemsföreningar, men är öppet för alla som vill träffa såväl gamla som nya AU-vänner för att hänga och göra roliga, rymdiga saker tillsammans. Schemat är mer avslappnat än på andra AU-läger, och fokus är på att både skapa en naturlig umgängesplats för aktiva i AU, och ge nya medlemmar en möjlighet att komma in i gemenskapen ordentligt. Lägret äger rum den 17-19:e augusti.

Höjdpunkter

  • Trerättersmiddagar
  • Petter Bragée, som skapade, producerade, skrev manus till samt regisserade serierna om
    Vintergatan, kommer och föreläser och svarar på frågor
  • Filmkväll och stjärnskådning
  • Spännande astronomiföreläsningar
  • Sociala aktiviteter, bad och trevligt umgänge

Tid och plats
Lägret äger rum på scoutgården Göransborg mitt i Skåne. Det börjar 19:00 fredagen den 17 augusti och avslutas på förmiddagen söndagen den 19 augusti.

Boendet
På scoutgården finns allt som behövs för den ultimata lägerkänslan, från badsjö inom gångavstånd till eldstäder och en mörk natthimmel. Dessutom finns självklart dusch, toaletter och riktiga sängar.

Så hittar du hit
Om du åker tåg, åk till Hässleholm eller Lund, och fortsätt därifrån med Skånetrafiken (Skånes lokaltrafik) till Tjörnarps station. Det är enklast att boka resan hela vägen till Tjörnarp genom SJ eller en liknande hemsida, men det går även att boka resan till Hässleholm/ Lund nu och sedan köpa Skånetrafik-biljetten på plats. Biljetterna bör bokas så snart som möjligt – gärna redan idag – då tågpriserna går upp om du väntar. När du bokar tåg, kom ihåg att Studentkortet ger alla gymnasieelever och studenter 15% rabatt på SJ-tågen!
Till lägret (fredag 17 augusti): Vi rekommenderar att du är i Tjörnarp senast 19.00. Du bör därför ankomma till Hässleholm senast 18.15, eller till Lund senast 17.30. Om du av någon anledning inte kan komma förrän senare på kvällen går det bra, men meddela isåfall oss i förväg.
Från lägret (söndag 19 augusti): Vi rekommenderar att du åker från Tjörnarp mot Hässleholm med tåget som går 11.53 och alltså åker från Hässleholm tidigast 12.35, alternativt att du åker från Tjörnarp mot Lund med tåget 12.01 och sedan från Lund tidigast 13.35.

Deadline för anmälan
Anmäl dig senast den 12:e augusti. Anmälningsavgiften är 590 kr.

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram emot Gastronomilägret och hoppas att just du vill komma!

/Gastronauterna Rebecka Mähring (076-0235989),
Sofia Danielson Damne (076-7942002),
Ludvig Nordqvist och Alma Martinsson

 

Anmälan är stängd