Gastronomiläger

Anmälan är stängd för tillfället

Titta tillbaka under våren/försommaren 2021

AU:s Gastronomiläger 2021!

Gastronomilägret är ett astronomiläger med extra allt: extra mycket kul, extra god mat och extra lägerkänsla! Det är ett läger för dig som vill träffa såväl gamla som nya AU-vänner för att hänga och göra roliga, rymdiga saker tillsammans. Schemat är mer avslappnat än på andra AU-läger, och fokus är på att både skapa en naturlig umgängesplats för aktiva i AU, och ge nya medlemmar en möjlighet att komma in i gemenskapen ordentligt. Lägret är tänkt att gå av stapeln mot slutet av sommaren. 

Vem kommer kunna delta?

Alla som är mellan 15 och 25 år och är medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på Gastronomilägret 2021. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem i Astronomisk Ungdom kan du bli det här, helt gratis.

Kontakt

Har du några frågor om årets Gastronomiläger? Tveka inte att kontakta arrangörsgruppen på gastronauterna@au.se eller projektledare Victoria på victoria.raalas@au.se.

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram emot Gastronomilägret och hoppas att just du vill komma!

//Gastronauterna Victoria Raalas, Sara Madison Schaake, Saga Nilsson och Ariane Öhman Wiberg

Här kan ni läsa lite om lägret som var 2019!

Gastronomilägret 2019!

Gastronomilägret är ett astronomiläger med extra allt: extra mycket kul, extra god mat och extra lägerkänsla! Det är ett läger för dig som vill träffa såväl gamla som nya AU-vänner för att hänga och göra roliga, rymdiga saker tillsammans. Schemat är mer avslappnat än på andra AU-läger, och fokus är på att både skapa en naturlig umgängesplats för aktiva i AU, och ge nya medlemmar en möjlighet att komma in i gemenskapen ordentligt. Lägret äger rum den 30:e juli till 1:a augusti. Sista anmälningsdag är 26:e juli. 

Höjdpunkter

  • Trerättersmiddagar
  • Filmkväll med tillhörande bingo
  • Stjärnskådning
  • Sociala aktiviteter, bad och (det viktigaste) trevligt umgänge!

Vem kan delta?

Alla som är mellan 15 och 25 år och är medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på Gastronomilägret 2019. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem i Astronomisk Ungdom kan du bli det här, helt gratis.

Tid och plats

Lägret äger rum på scoutgården Frustunaby utanför Gnesta/Södertälje. Det börjar 19:00 tisdagen den 30 juli och avslutas på förmiddagen torsdagen den 1 augusti.

Boendet

På scoutgården Frustunaby finns allt som behövs för den ultimata lägerkänslan, från badsjö med brygga precis intill boendet till eldstäder och en mörk natthimmel. Dessutom finns självklart dusch, toaletter och riktiga sängar.

Så hittar du hit

Varje deltagare står själva för kostnad och bokning av resa till och från lägret. Om du åker SJ-tåg; åk till Gnesta station. Där ifrån går det att gå till Frustunaby. En mer detaljerad vägbeskrivning från stationen kommer att skickas ut innan lägret.

För vissa kan det vara mer aktuellt att åka pendeltåg från Stockholm central till Gnesta station.

Eventuell resa med SL behöver inte förbokas, men tågbiljetten med SJ eller motsvarande bör bokas så snart som möjligt – gärna redan idag – då det blir dyrare om du väntar. När du bokar tåg, kom ihåg att Studentkortet och Mecenatkortet ger alla gymnasieelever och studenter rabatt på SJ-tågen! 

Till lägret (tisdag 30 juli): Vi rekommenderar att du ankommer till Stockholm C senast 18.00. Om du av någon anledning inte kan komma förrän senare på kvällen går det bra, men meddela isåfall oss i förväg.

Från lägret (torsdag 1 augusti): Vi rekommenderar att du bokar en resa från Gnesta som går tidigast 12:30.

Anmälningsavgift

600 kr. 

Avanmälan
Om man avanmäler sig innan anmälan stänger får man tillbaka 50% av deltagaravgiften. Sker avanmälan efter sista anmälningsdagen ges ingen
återbetalning, eftersom pengarna redan spenderats på ditt förmodade deltagande.

Kontakt

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram emot Gastronomilägret och hoppas att just du vill komma!

//Gastronauterna Minna Palmgren Thun, Niklas Engelhardt Önne, Saga Nilsson och Ariane Öhman Wiberg