Anmälan till 2019 års Norrskensläger är stängd. Anmälan för 2022 öppnar inom kort. OBS! Sidan är ej uppdaterad med korrekt info!

Nu är Norrskenslägret äntligen tillbaka för ett nytt år! Den 3-5 januari kommer vi att tillbringa vår gemensamma tid i Sveriges mest exklusiva rymdhuvudstad, Kiruna. På vårt läger kommer du att kunna få njuta av sällskapet med andra likasinnade människor som delar ditt astronomiintresse. Vi kommer att introducera dig för föreläsningar, ni kommer att få delta i roliga lägeraktiviteter och annat skoj som du kommer att få reda på! Hoppas att vi ses i Kiruna! Anmäl dig senast den 1:a januari!

Höjdpunkterna
● Föreläsningar
● Studiebesök
● Sociala lägeraktiviteter
● Observationer av stjärnhimlen

Vem kan delta
Alla som är mellan 16 och 19 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på våra Norrskensläger. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter.

Boende
Boendet kommer att vara på Högalidskolan, vi kommer att sova på golv så det är viktigt att ni även tar med liggunderlag/madrass. Det kommer att finnas toaletter, men tyvärr inte duschar. Adress: Matojärvigatan 25, 981 35 Kiruna. Samling kommer att ske inne på Högalidskolan vid 17:00 torsdagen den 3:e januari, och lägret avslutas efter lunch den 5:e januari.

Åka dit kollektivt
Till Kiruna C finns flera alternativ, men tåg är miljövänligt och bra. Från Kiruna C ta den gröna busslinjen från busshållplats Grönstensvägen och hoppa av vid busshållplatsen som heter OK-parken. Alternativt finns det en flygbuss på flygplatsen som åker till OK-parken som ändhållplats.

Från OK-parken och därifrån är det inte allt för långt att gå. Följ Läraregatan tills du ser Högalidskolan på vänster sida. (Karta kommer att bifogas i Packlistan & informationsmail efter anmälan).

Deltagaravgift: 500 kr
Avanmälan innan sista anmälningsdatum återbetalas med 50% av deltagaravgiften. Efter sista anmälningsdatum återbetalas ingen del av deltagaravgiften.

Anmäl dig senast den 1:a januari!

Anmälan

Undrar du någonting kring Norrskenslägret i Kiruna? Tveka inte att kontakta projektgruppen på norrskenslager@au.se så hjälper de dig. Hör gärna av dig om du har några speciella behov som vi behöver vara extra förberedda på. Ingen fråga är för stor eller för liten; kontakta oss så kan du få mer information om lägret och om det kommer att passa just dig eller din ungdom.

Varukorg