Norrskensläger

Vinterläger

Anmälan till årets Norrskensläger är stängd

Succén är tillbaka!
Börja 2018 i Sveriges rymdhuvudstad, lär dig mer om astronomi och rymdteknik och träffa nya vänner under

 

NORRSKENSLÄGER 2018

 

Vad? Läger med astronomi- och rymdtekniktema i Kiruna

När: 2-6 januari

För dig som är ca: 16-19 år och gillar rymden!

2-6:e januari går Norrskenslägret 2018 av stapeln, denna gång i Kiruna. Kiruna är Sveriges egna rymdhuvudstad med sin rymdbas högt uppe i norr. Under vårt Norrskensläger får du chansen att träffa andra rymd- och astronomiintresserade ungdomar från hela Sverige, och tillsammans får ni lära er mer om astronomi och rymdteknik, besöka någon av Sveriges rymdaktörer, observera stjärnhimlen och delta i mysiga lägeraktiviteter. Förhoppningsvis bjuder himlen dessutom på mycket norrsken – ett av himlens vackraste skådespel! Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta – du behöver bara vara taggad på att lära dig mer och ha kul tillsammans med andra med samma intresse.

Höjdpunkter

  • Besök Esrange – Sveriges egen raketbas!
  • LKAB:s gruva – Häng med till världens största underjordiska järnmalmsgruva, på 540 meters djup!
  • Föreläsningar i astronomi, rymdteknik och aktuell forskning
  • Spännande och intressanta workshops
  • Tävlingar och mycket annat skoj!

Vem kan delta
Alla som är runt 16 -19 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på lägret. Om detta inte passar in på dig, och du vill ändå delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem kan du bli det gratis här. För att delta krävs inga särskilda förkunskaper – är du taggad på att lära dig mer om rymden och ha kul tillsammans med andra med samma intresse ska du absolut delta, oavsett tidigare erfarenheter.

Boende
Boendet kommer att vara på Rymdgymnasiet. Vi kommer att sova på golv så det är viktigt att ni även tar med liggunderlag/madrass. Toaletter, duschar och kök finns på plats. Adress: Campingvägen 3, 981 35 Kiruna.

Ta dig dit
Till Kiruna tar du dig smidigast med flyg eller tåg. Flyg går både från Arlanda och Landvetter (tips är att kolla upp SAS’ rabatterade ungdomsbiljetter eller rabattkoder, exempelvis Norwegian ”UNDER26”). Från flygplatsen går det sedan en transferbuss efter 30 minuter efter ankomst, gå av vid Stadshuset och gå därifrån till Folketshus (5 min gång). Om du kommer med tåg kan du ta åka buss med blå linjen, gå av vid Stadshuset och gå till Folkets hus (5 min gång). Därifrån beger vi oss gemensamt till boendet.

Samling kommer att ske på Folkets hus i Kiruna mellan 14:00 och 16:00 tisdagen den 2:a januari, och avslutas efter lunch den 6:e januari. Mer information och packlista skickas ut på mail närmare avresedatum.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 750 kr/person. I den ingår samtliga utgifter på plats under lägret, såsom mat, boende, resor under programmets gång och samtliga aktiviteter. Resan till och från lägret står du själv för, utöver deltagaravgiften.

Anmäl dig senast den 15 december 2017!
OBS! Maximalt antal deltagare är 30 st, så uppnås det antalet innan sista anmälnsningsdatumet stänger anmälan i förväg.
Kontakt: norrskenslager@astronomiskungdom.se

Hoppas vi ses där för ett oförglömligt läger!

Anmälan har stängt pga fullt

Undrar du någonting kring Norrskenslägret i Kiruna? Tveka inte att kontakta projektgruppen på norrskenslager@astronomiskungdom.se så hjälper de dig. Hör gärna av dig om du har några speciella behov som vi behöver vara extra förberedda på. Ingen fråga är för stor eller för liten; kontakta oss så kan du få mer information om lägret och om det kommer att passa just dig eller din ungdom.