Norrskensläger

Vinterläger

 

2016 års succé är tillbaka!

I början av januari kommer Norrskenslägret 2017 att gå av stapeln, denna gång i Luleå. Luleå är bland annat hem för LTU, Sveriges diamant vad gäller forskning och utbildning inom rymdteknik och rymd- och atmosfärsvetenskap. Under vårt Norrskensläger får du chansen att träffa andra rymd- och astronomiintresserade ungdomar från hela Sverige, och tillsammans får ni lära er mer om astronomi och rymdteknik, besöka någon av Sveriges rymdaktörer, observera stjärnhimlen och delta i mysiga lägeraktiviteter. Förhoppningsvis bjuder himlen dessutom på mycket norrsken – ett av himlens vackraste skådespel!

 

Höjdpunkter

  • Teknikens hus
  • Föreläsningar
  • Norrskensspaning
  • Workshop
  • Planetariet
  • Tävlingar

 

Vem kan delta

Alla som är mellan 13 och 25 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på lägret. Om detta inte passar in på dig, och du vill ändå delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem kan du bli det gratis här.

 

Boende

Boendet kommer att vara på kajaklubben i Luleå, vi kommer att sova på golv så det är viktigt att ni även tar med liggunderlag/madrass. Toaletter, duschar och kök finns på plats.

Adress: Kanotvägen 14, 973 32 Luleå

Samling kommer att ske på kajaklubben vid 17.00 måndagen den 2 januari, och avslutas efter lunch den 5 januari.

 

Ta dig dit

Till Luleå tar du dig smidigast med flyg eller tåg. Flyg går både från Arlanda och Landvetter. Från både flygplatsen och tågstationen går det sedan transferbuss (104) in till centrum (Smedjegatan). Därifrån tar du buss 7 i riktning mot Klintbacken/Porsön och går av vid Kanotvägen (tar ca 9 min) där kajakklubben finns.

 

Anmäl dig senast den 15 december 2016.

OBS! Maximalt antal deltagare är 30st, så uppnås det antalet innan sista anmälnsningsdatumet stänger anmälan i förväg.

Kontakt: vinter@astronomiskungdom.se

 

Hoppas vi ses där!

Anmälan stängd för iår!

Undrar du någonting kring årets Norrskensläger i Luleå? Tveka inte att kontakta projektgruppen på vinter@astronomiskungdom.se så hjälper de dig. Hör gärna av dig om du har några speciella behov som vi behöver vara extra förberedda på. Ingen fråga är för stor eller för liten, kontakta oss så kan du få mer information om lägret och om det kommer att passa just dig eller din ungdom.