Rymdteknikläger

Nu är det dags för ett helt nytt AU-läger att ha sin första upplaga: Rymdtekniklägret! Rymdtekniklägret kommer äga rum mellan 4-7 april i Stockholm och har ett fokus på just rymdteknik – där vi kommer göra studiebesök, ett speciellt rymdtekniskt projekt och massa andra rymdiga saker!

Det är ett läger för dig som vill träffa gamla såväl som nya AU-vänner för att hänga och lära sig om rymdteknik tillsammans. Bland annat är ett spännande besök till SSC:s högkvarter i Solna inplanerat, där vi kommer få se rymdbranschen på oemotståndligt nära håll. Sista anmälningsdag för lägret är den 31 mars.

Höjdpunkter:

  • Studiebesök
  • Rymdtekniskt projekt
  • Föreläsningar
  • Utsökt mat utlovas
  • Space Race: en kosmisk tävling med fina priser
  • Sociala aktiviteter och (det viktigaste) trevligt umgänge!

Vem kan delta?

Alla som går på gymnasiet eller ska börja gymnasiet till hösten och är med i Astronomisk Ungdom är välkomna att delta på årets mest AUmazing läger. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem i Astronomisk Ungdom kan du bli det här, helt gratis. 

Tid och plats

Lägret äger rum på Älvsjö Scoutgården, lokal ”Bygget”, i Stockholm. Lägret börjar kl. 16:00 med drop in från och med klockan 14.00 på torsdagen den 4 april och avslutas kl 13 söndagen den 7 april.

Deltagaravgift

Rymdtekniklägret har en deltagaravgift på 900 kr. I priset ingår boende och all mat under lägret. Kostnaden till och från Älvsjö bekostas av deltagaren själv. Sista dagen att anmäla sig är den 31 mars.

Vi i Astronomisk Ungdom vill inte att ekonomi ska vara ett hinder för att delta på våra evenemang. Därför har vi en understödsfond där du som behöver kan söka bidrag för anmälningsavgiften och/eller resan till Rymdtekniklägret. Ansök om stöd här!

Resa och packlista

Varje deltagare står själv för kostnaden och bokningen av resan till och från lägret. Mer info och packlista kommer att skickas ut till alla deltagare ett par veckor innan lägret. 

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram emot Rymdtekniklägret och hoppas att just du vill komma! Anmäl dig nedan!

Anmäl dig senast 31/3 2024!


Om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag finns det tyvärr ingen möjlighet att få pengarna tillbaka då de gått till bokning av boende, aktiviteter och övrigt. Om du avanmäler dig före sista anmälningsdag får du tillbaka avgiften minus 100 sek i bokningsavgift.

Har du några frågor om Rymdtekniklägret? Tveka inte att kontakta projektledaren Figaro på figaro.stenlund@astronomiskungdom.se.

Rymdtekniklägret organiseras av Astronomisk Ungdom. Astronomisk Ungdom är ett rikstäckande ideellt förbund grundat år 2012 med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Sverige.

Varukorg