AU fyller en månad

Idag har Astronomisk Ungdom funnits i precis en månad. Hurra hurra hurra!

Sedan starten har det hänt en hel det. Det allra roligaste är att AU uppnått över 65 medlemmar över hela Sverige. Ni är alla hjärtligt välkomna i föreningen och jag ser fram emot att träffa många av er under kommande års aktiviteter.

Ungefär hälften av dessa medlemmar är med i Facebookgruppen där det ofta postas diverse rymdnyheter och diskuteras kring rymden. Vill du knyta nya kontakter med andra rymdintresserade människor så ger den gruppen utmärkta möjligheter.

Ett roligt evenemang som jag blev inbjuden till den senaste månaden är länsmiddag hos Uppsala läns landshövding P Egardt, som dessutom är ordförande i Rymdstyrelsen – myndigheten som ansvarar för all statligt finansierad rymdverksamhet i Sverige. Till denna bjudning, där ca 70 andra personer närvarade (allt från politiker till entreprenörer), bjöd jag med mig AU:s kassör Cecilia. Under kvällen diskuterade vi allt från exoplaneter till gravitionella linser med våra bordskamrater. Som astronom har man verkligen fördel när det kommer till samtalsämnen!

Även bland AU:s verksamheter börjar saker och ting ta form. Den 1-3 mars i Uppsala ska nämligen vår första träff ske – Ungdomens Star Party! Precis som andra stjärnträffar, t.ex. Värmlands Star Party eller Norrlands Star Party, så kommer USP att bestå av astronomiföreläsningar, observationer på kvällarna, en astronomitävling, AU:s första årsmöte, samt allmänt socialt umgänge med roligt folk som också gillar rymden. Mer information om USP13, inkl. anmälan, kommer inom kort. Jag kommer dit, och jag hoppas få träffa dig där också!

Det är roligt att idéen om AU varit framgångsrik så här långt, och om framtiden kan jag bara säga; Mot oändligheten och vidare!

Clear skies,
Mikael

Varukorg