Medlemmarna Robin och Sara pratar om kometen ISON i Vetandets värld i SR

I över ett år har det snackats om kometen ISON. Den har länge kallats ”århundradets komet” pga sin höga prognostiserade ljusstyrka, men med bara en vecka kvar till perihelion ser den bara ut att bli ”århundradets mest hypade komet”. Åtminstone för gemene man, då det ännu krävs en kikare eller teleskop för att kunna få syn på den i gryningsljuset. Vetenskapligt sett utgör den dock ändå ett otroligt intressant studieobjekt!

Vetandets värld i SR har nyligen sänt ett reportage om ISON där bl.a. våra medlemmar Robin Andersson och Sara Hellgren snackar om kometen och hur intressant den är:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/284714?programid=412&playepisode=284714

Om du själv vill få syn på ISON så har popast.nu en utmärkt guide för dig!

Varukorg