Hera Protopapas Wettergren utvald att få delta i ESO’s första astronomiläger

hera-protopapas-wettergrenI våras utlyste ESO att de den 26-31 december i år ska arrangera ett första ”ESO Astronomy Camp” i Saint-Barthelemy, Italien. Lägret ska bestå i föreläsningar, praktiska aktiviteter, observationer, samt sociala aktiviteter, vintersport, och exkursioner. Dvs. lite som vårt eget vinter-astronomiläger AUrora borealis, fast internationellt.

Lägret har ca 50 platser, och för att få åka måste man bli utvald bland alla sökande genom att skriva en uppsats med temat ”Astronomy and myself”. Dessutom får den som skickar in det bästa bidraget hela resan och lägret betalt av ESO. Och denna vinnare blev…

AU’s styrelseledamot Hera Protopapas Wettergren!! Utav 170 sökande får hon stipendiet att delta i ESO’s första astronomiläger, och vi i AU kan inte känna oss mera stolta. Även två sökande ifrån Polen och Brasilien beslutades få stipendier, pga det höga antalet sökande ifrån de länderna. Tillsammans blir de alltså 50 gymnasister från hela 23 länder som får uppleva ett skräddarsytt program av astronomiaktiviteter i slutet av december.

Grattis, och ha så kul nu, Hera! Läs hennes tävlingsbidrag här.

Varukorg