Var med att skicka upp en satellit i rymden!

Det har nyligen startats ett projekt där en grupp ska bygga en svensk amatörsatellit och skjuta upp ett litet tyglejon i omloppsbana kring jorden. Projektet heter Rufs: Rymdlejonet, och målet är att skjuta upp satelliten Rufs-1 under 2015.

Syftet är att öka intresset för natur, vetenskap och teknik. Genom att skicka ut Rufs i omloppsbana vill teamet visa att rymden är tillgänglig för alla, och att vem som helst idag kan skicka saker till rymden. Detta är ett syfte och en idé som vi i Astronomisk Ungdom tycker är jättebra!

Läs vidare om projektet på deras hemsida www.rufsklubben.se och följ projektets gång via facebooksidan www.facebook.com/rufsklubben.

Om du vill vara med och bidra till projektet, och därmed bli historisk genom att skicka upp Sveriges första amatörsatellit, så kommer det vara en informationsträff den 14/1 där initiativtagaren Gustav Borgefalk berättar mer om projektet och rekryterar personer till projektgruppen. Anmäl dig till evenemanget via Facebook.

Varukorg