Intresserad av teleskop?

astroswedenJag har lagt märke till att många vänder sig till oss i Astronomisk Ungdom för tips vid teleskopköp med mera. Vi har dock inte så bra koll (rätt bra, men vi är ödmjuka), så tänkte slå ett slag för de riktiga proffsen, vår samarbetspartner, AstroSweden.

Om du är nybörjare och inte riktigt vet vad du behöver för dina ändamål rekommenderar jag att du kollar in AstroSwedens sida med frågor och svar om teleskopköp: http://astro.astrosweden.se/sv/valja-teleskop

Det är en riktigt bra guide med bilder och genomtänkta förklaringar, och i princip allt man behöver för ett lyckat köp.

AU är i nära samarbeta med AstroSweden, t.ex. genom projekt Luna, och genom att de lånat ut de teleskop vi haft på vissa läger. Vi är rätt petiga med vilka vi samarbetar med, och att vi valt AstroSweden är ingen slump. De är Sveriges största återförsäljare av teleskop, de har grymt kunnig personal, och ett de har ett brett sortiment med i princip allt man behöver.

Så om du har tänkt på att skaffa ett teleskop bör du kolla in: http://astro.astrosweden.se/sv/articles/21/teleskop

 

 

Varukorg