2015: Designa en flagga till jorden

I maj 2015 annonserade konstnären Oskar Pernefeldt ut ett förslag på en flagga – the International Flag of the Planet Earth. Rymdfarare är mer än representanter för sin egen nation, utan faktiskt för hela vår planet. En flagga för Jorden skulle därför kunna användas för att representera vår planet vid rymdresor, samt för att påminna folket på Jorden om att vi delar en planet och att vi bör ta hand om den. Idén med en flagga för Jorden är mycket god, och vi stödjer initiativet. Men vi vill veta vilka fler förslag som kan finnas där ute, så därför anordnar vi nu en tävling för ungdomar med målet att designa en flagga för Jorden. Designa en flagga värdig vår planet – det kan vara på papper, i Photoshop, Paint, eller något helt annat – och skicka in den. Deadline under Astronomins dag och natt den 10 oktober! För att delta måste du vara 25 år eller yngre. Vinnaren får sin flagga upptryckt och hemskickad tillsammans med ett exemplar av tv-serien Cosmos: A Spacetime Odyssey med Neil deGrasse Tyson på bluray

Varukorg