En rymdtönts blogg

Hej! Gick och blev med en till blogg och denna gången här på Astronomisk Ungdom, hur kul?? Jag bloggar samtidigt på min andra blogg nouw.com/rymdthessan där jag främst skrivit om min nu precis avslutade praktikperiod på rymdbasen Esrange utanför Kiruna där jag spenderade höstterminen. Jag kommer ha kvar den bloggen, men kommer även att slänga upp något inlägg här ibland om såna där rymdiga saker som händer i mitt liv eller som jag går runt och tänker på.

Annars då, vem är jag? Jag heter Theresia, är 19 år gammal och ser mig själv lite som en glad rymdtönt. Jag tycker självklart om astronomi, men har på senare år intresserat mig mer och mer för rymdteknik. Ni vet raketer och såna där häftiga saker. Så gissa om jag blev överlycklig när jag fick en praktikplats på Esrange, stället där man skjuter raketer och släpper stora ballonger från. Jag tog studenten i våras från det naturvetenskapliga programmet och flyttade i slutet av augusti upp till Kiruna där jag bodde i fyra månader och hängde ute på Esrange. Mer om det kan ni läsa i inlägget nedan som jag skrev för ett tag sedan. Eller så tittar ni in på min andra blogg där ni har mängder med inlägg om allt coolt jag fick vara med om som praktikant på en rymdbas.

Rymdbranschen och framförallt ingenjörsyrket är något jag verkligen fått mersmak för efter Esrange-tiden. Så i höst, efter en sommar som jag kommer få jobba på Esrange igen, så kommer jag börja läsa till civilingenjör i rymdteknik på Luleå Tekniska Universitet. Förvisso en utbildning som jag länge varit inställd på, men först efter den här hösten kan jag med säkra ord säga att det är där jag vill gå. Har fått in en fot i rymdbranschen och fått se så mycket och det är en så häftig bransch att vara i! Och framförallt en unik bransch och hur rolig som helst. För hur många kan säga när man kommer hem från jobbet att man skjutit en raket? Eller släppt en ballong två gånger storleken av Globen?

En annan rolig och rymdig sak som jag fått äran att göra: jag är projektledare för AU’s läger AUrora Borealis Youth Camp i januari 2016 (dvs om en vecka, tagga!). Ett riktigt roligt och utmanande uppdrag måste jag säga! Vi har med råge slagit rekordet för antal deltagare, det är hela 43 deltagare! Och så kan ni plussa på fem ledare på det, så 48 pers kommer under några dagar i början av året umgås och göra massa rymdiga saker tillsammans. Kommer bli hur kul som helst!

Där har ni den rymdiga sidan av mig, den sidan som jag tyckte passade bäst att visa på en blogg hos Astronomisk Ungdom hehe. More to come.

Med det säger jag välkommen!

IMG_20151014_224551        IMG_20151101_012036

Varukorg