Sök till Tekniksprånget!

I höstas hade jag praktik på rymdbasen Esrange utanför Kiruna. Detta var genom Tekniksprånget, ett initiativ från Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin på uppdrag av regeringen. Tekniksprånget går ut på att få testa på ingenjörsyrket innan man bestämmer sig för utbildning för att se om det är något man skulle kunna tänka sig att arbeta med i framtiden. Det är en betald praktik som görs under fyra månader och den går att göra på över 150 företag över hela Sverige. Läs mer om allt här. Nu är det så att ansökningsportalen för höstterminen just nu är öppen! Så ska du ta studenten nu till sommaren, ännu inte fyllt 21 år och har gått natur eller teknik så tycker jag du absolut ska söka. Testa ett toppjobb!

 

Tekniksprånget är verkligen världens bästa idé för att få fler unga och framförallt fler tjejer att välja en teknisk utbildning, ett yrke det i framtiden kommer vara stor brist på. Det är SÅ roligt att jobba inom teknikbranschen och det är verkligen världens chans. Tänk att liksom redan som 19-åring få chansen att få in en fot i den bransch du i framtiden vill arbeta i och redan då börja din karriär istället för när du är 25 och färdigutbildad. Vilket försprång man har då, hur grymt som helst.

Här kommer en throwback från antagligen de hittills bästa fyra månaderna i mitt liv så att ni får se hur kul man faktiskt kan ha.

collageesc1 collageesc2

 

Ni ser ju hur grymt man kan ha det med Tekniksprånget, söksöksök!

#påriktigt #ingenjör #världenschans #toppjobb #tekniksprånget

Varukorg