AU har haft en prao-elev på kansliet!

Denna vecka har vi haft en prao-elev på AU:s kansli! Så här skriver hon:

Hej! Jag heter Antonia och är 14 år. Jag bor i Göteborg men är här i Stockholm och praoar på Astronomisk Ungdom. Jag har astronomi som fritidsintresse och tycker det är superroligt; speciellt svarta hål och ljus. Jag började gilla astronomi för ungefär ett halvår sedan och har precis läst ut Marie Rådbos bok, ”Stjärnhimlen: bortom gatlyktor och neonljus”, som verkligen har inspirerat mig.

Jag har praoat här i två dagar. Första dagen fick jag ett eget skrivbord och så hjälpte jag till med en lista med föreläsare, diskuterade astronomi, hjälpte till med marknadsföringen av Rymdforskarskolan och la ut inlägg på Instagram. Idag har jag hjälpt till med administration och varit på möte.

Utlåtande från handledare Mikael Ingemyr:

Antonia har under ett par dagar praoat hos mig på Astronomisk Ungdoms kansli på KTH campus. Under dessa dagar har vi bl.a. arbetat med marknadsföringen av Rymdforskarskolan, kontaktat föreläsare till sommarforskarskolan, och spånat idéer till framtida AU-verksamheter. Även den administrativa biten av kansliets arbete har Antonia fått ta del av; pappersarbete, blanketter, fysiska möten med bank, redovisningskonsult och andra externa samarbetspartners har hon också varit med på. Arbetsuppgifterna har alltså haft en väldigt varierad natur, och vi har haft väldigt roligt; speciellt i alla pauser då vi tagit varje tillfälle i akt att diskutera rymden!

Så, jättekul att vi har haft vår första prao-elev här! Vi har förhoppning om att handleda många fler i framtiden!

antonia-mikael
Bild: Handledare Mikael och prao-elev Antonia.
Varukorg