Space Camp avslutas för allra första gången!

Astronomisk Ungdoms allra första läger för barn och unga mellan 8 och 12 år har nu gått av
stapeln! Den 15-16:e juni samlades ett glatt gäng unga rymdintresserade i Stockholm vid Saltsjöbadens scoutstuga. Tillsammans har ca 20 deltagare fått lära sig mer om astronomi och rymdfart under två dagar fyllda med aktiviteter och nya vänner! Deltagarna har bl.a. tagit del av föreläsningar, pyssel, umgänge och spännande aktiviteter på Vetenskapens Hus.

Läs projektledare Janina Kairas rapport från Space Camp 2016 här:

Detta läger hölls för första gången. Vi bodde i Stockholm, på en scoutgård med stora lokaler. Första dagen hade vi tur med vädret, det var varmt spacecamp1och soligt hela dagen. Lägret inleddes med några lekar, därefter föreläste Per Calissendoff om vårt solsystem, dess uppbyggnad, dess livtid och lite om exoplaneter. Jesper Sollerman föreläste om kosmologi och hade med sig olika stenar som meteorer kan bestå av. Barnen fick också göra en hel rad spännande aktiviteter såsom korsordslösning, tipspromenad och mycket mer. Innan läggdags var det en filmkväll såklart. 

Andra dagen hade vi mindre tur med vädret, då det regnade hela dagen. Men det förstörde inte lägret eftersom vi var på Vetenskapens Hus där barnen fick genomföra en rad spännande experiment, leka lekar och höra på olikaspacecamp3 föreläsningar om astronomi. I slutet av dagen fick alla en liten present.

Deltagarna var mycket glada och positiva, och det är härligt att se en sådan entusiasm för rymden hos våra yngre medlemmar! Stort tack för ert deltagande, och vi hoppas få återse er under kommande Space Camps och ungdomsläger!

Ända sedan förbundet grundades 2012 har efterfrågan på ett läger för yngre barn varit stor bland såväl barnen själva som lärare och föräldrar, och därför är det extra kul att despacecamp2n första upplagan av Space Camp nu äntligen har ägt rum. Till hösten planeras ännu ett läger för yngre medlemmar, efter att AU:s årliga sensommarläger för ungdomar mellan 13 och 25 år har gått av stapeln i Skåne. Då hoppas vi att ännu fler barn och unga mellan 8 och 12 år tar chansen att lära sig mer om rymden tillsammans med oss!

 

Varukorg