Mars-One

Vill du hålla dig uppdaterad om Mars-One projektet? Följ länken, garanterar intressant läsning. :)

http://www.mars-one.com

Däremot är jag inte säker på vad jag själv tycker om att vi människor ska ”bosätta” oss på Mars. Visst, jag håller med om att det är nästa stora steg för oss och att det skulle kunna ge värdefull forskning. Men jag känner mig ändå tveksam. Att skicka människor på ett one-way uppdrag känns konstigt även om de ger sig iväg frivilligt. Och vem ska få åka först? Ska den första människan på Mars bestämmas genom röstning, politik, pengar eller alla tre? Dessutom finns möjligheten för existerande liv på Mars. Potentiella bakterier kanske utrotas i och med att en koloni byggs.

För mig känns verkligen en bosättning på en främmande planet avlägsen. Men om det nu finns människor som vill flyga ut i rymden och aldrig komma tillbaka så vill jag inte heller neka dem möjligheten. Bara för att jag inte ser charmen i att vara omringad av ett mörkt vakuum i resten av mitt liv betyder inte det att ingen annan gör det. Projektet är helt klart intressant och det ska bli spännande att se vart det leder. Nästa generations barnbarn kanske föds som ”Marsianer”…

Men rekommenderar helt klart att klicka runt på sidan jag länkar till. Hej så länge! ♥

Varukorg