AU på o-konferensen SpaceUp

I söndags deltog AU i o-konferensen SpaceUp på KTH i Stockholm. Det kallas o-konferens för att det är en konferens fast ändå inte. Den 19-20 november gick eventet av stapeln, och blev ett två-dagars evenemang av föreläsningar, diskussioner och nätverkande med studenter och rymdaktörer från hela världen. AU var på plats för att berätta mer om förbundet och lära känna studenterna, och vår hörna blev ett intensivpass om exoplaneter med föreläsningar, uppgifter och quiz. Stort tack alla som deltog! Såhär säger vår medlem Frida Caballero om konferensen:

 

Nu är man hemma i Västerås och hade en toppen dag i SpaceUp. Forskaren Alexis Brandeker började dagen men en föreläsning om exoplaneter och därefter blev det fika innan vi delade in människorna som kom i små grupper där de fick möjligheten att diskutera rymdrelaterade frågor samt göra en quiz om exoplaneter inom populärkulturen. Dagen slutade med en föreläsning om Astronomisk ungdom av AU:s styrelseledamot Louise!

Frida Caballero

AU-volontär

Varukorg