2-4 december var vi som ideellt arbetar åt Astronomisk Ungdom samlade i Uppsala för konferensen 2016! Det var första gången jag skulle träffa medlemmar i föreningen, och nervositeten fanns såklart med på kartan. Väl där så blev jag så oerhört överraskad av hur trevliga och unika alla var! Att bli accepterad som en i laget direkt, och få ta del av gemenskapen kändes helt fantastiskt. Första kvällen åt vi middag, sedan gav vi oss ut i kylan för att titta på stjärnor. Dagen efter var det flera inspirerande föreläsningar, en jätterolig lagtävling där vi bland annat fick räkna fysik, bygga ”rymdraketer” och hitta nebulosor etc i en datorsimulerad version av stjärnhimlen. Sist på schemat hade vi en s.k. mentalist som kom, läste våra tankar, utförde trolleritrick och lämnade oss helt förbluffade. På kvällen hade vi fritid, och jag fick chansen att titta igenom en stjärnkikare för första gången! Sedan diskuterade, spekulerade, fantiserade jag och några till i flera timmar om bl.a. multiversum, vilket var så makalöst intressant och roligt att få göra med ett gäng inspirerande människor! Dagen efter var det fler föreläsningar, varav en med en forskare från universitetet som föreläste om meteoriter. Efteråt diskuterade jag och denna person möjligheterna att sätta upp en kamera, som fångar upp sällsynta saker som händer i himlen, i min lilla by Ljusdal! Det ska bli spännande att se vad vi gör av det. Därefter var det dags att packa och fara hem, och in i allra sista minuten höll jag på att lära känna och samtala med individer som varit med på konferensen. Inte förrän jag satt ensam på det rullande tåget gick det upp för mig att valet att gå med och börja engagera mig i AU, måste vara bland de bästa valen jag gjort.