Presskonferens 9/12

Hej allihopa!

Helgen har varit fullspikad för mig, med endast roliga händelser! I detta inlägg tänkte jag tänkte skriva om presskonferensen jag deltog i.

På torsdagen (den 8:e) åkte jag upp till Stockholm där jag mötte upp Louise och Mikael. Vi åt middag och planerade inför morgondagen. Det var även under middagen debattartikeln om rymdpolitik släpptes, där bland annat vår förbundsordförande Jennifer Andersson skrev under! Debattartikeln hittas här och om ni vill läsa AU’s inlägg om det så kan ni kika här. Mycket rolig middag helt enkelt!

Sedan kom den stora dagen: Liberalerna skulle ha presskonferens på förmiddagen. Den skulle hållas av riksdagsledamoten Mathias Sundin (L) och sedan skulle första (och hittills enda) svenska astronauten Christer Fuglesang och lilla jag vara med! Liberalerna vill att rymdpolitiken ska lyftas upp och detta blev starten på det hela. Mathias Sundin pratade om visioner inom den svenska rymdindustrin och hur Sverige behöver skicka upp fler astronauter – då kom Christer Fuglesang och fyllde i. Sedan kom jag och jag är då tjejen som vill till Mars – vilket jag fick förklara varför.

Det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Hur nervös jag än var innan så var det nog det roligaste jag gjort. Bara att få träffa Christer Fuglesang är något jag alltid kommer minnas. En stor förebild för mig och många andra – det var en ära att få stå bredvid honom och diskutera rymdpolitik i Riksdagen.

Pressen var där och det har spridit sig till många tidningar/kanaler där man nu kan läsa om det vi pratade om. Vill man läsa SVT’s intervju med mig kan man kolla in det här. Det är kul att dyka upp i media och skapa diskussioner hos folk och jag hoppas verkligen vi lyckades väcka nyfikenheten om rymden hos många och att rymden blir en fråga som börjas tas upp i Riksdagen!

Presskonferensen blev inspelad och det går att kolla på den här nedan:

Det här kan ha varit den bästa fredagen jag varit med om och jag har bara Astronomisk Ungdom att tacka för det. Det här är exakt vad jag menar när jag säger att jag vill inspirera andra, att jag vill göra något med mitt rymdintresse, det här är exakt det! Tack så otroligt mycket.

Har ni några frågor kan ni självklart mejla dem till mig:

eleonora.svanberg@au.se

/E

Varukorg